Forsikring dækker oversvømmelser

Mange københavnere og vestsjællændere vågnede tirsdag op til en ubehagelig overraskelse - oversvømmelse som følge af kæmperegnskyl tidligt på morgenen. Men husejerne kan regne med, at forsikringen dækker.

Mange københavnere og vestsjællændere vågnede tirsdag op til enubehagelig overraskelse - oversvømmelse som følge af kæmperegnskyltidligt på morgenen.

De kraftige regnskyl har givet mange husejere problemer meduønsket vand i dele af huset. Men den meget kraftige vandmængdegør, at husejerne formentlig kan regne med opbakning fra deresforsikringsselskab til at få dækket skaderne.

I Forsikringsoplysningen understreger man dog, at det vil væreop til en konkret vurdering i det enkelte selskab. KonsulentKirsten Skov Johansen peger på, at et kraftigt regnvejr anerkendessom et skybrud, når der falder ekstraordinært meget regn eller enstor mængde i løbet af kort tid. Det vil i praksis sige 40-50 mm.på et døgn eller en millimeter pr. minut.

I forsikringsselskabet Topdanmark har sagsbehandlerne framorgenstunden fået besked på, at man anerkender vandskader iKøbenhavn, Sydsjælland og Lolland-Falster som følge af nattensuvejr.

Forsikringsmæssigt taler man om et "voldsomt skybrud", nårnedbøren er så kraftig, at utilstoppede, normalt konstruerede ogvel vedligeholdte afløbssystemer ikke kan klare afledningen.

Det voldsomme regnskyl ramte københavnsområdet cirka mellemklokken 4.30 og 6.00 tirsdag morgen.

Facebook
Twitter