Forsikringskonsulent: Svinkløv Badehotel risikerer selv at skulle til lommerne

Ejerne af Svinkløv Badehotel skal muligvis selv betale, hvis de vil have genopført det nedbrændte hotel i oprindelig stil, fortæller forsikringskonsulent.

Brandmænd kæmpede med slukningen det meste af natten til mandag. (Foto: Thomas Bach © DR Nyheder)

Brandfolk kæmpede natten til mandag en hård kamp for at redde Svinkløv Badehotel i Fjerritslev i Nordjylland.

De kæmpede dog forgæves, da flammerne bredte sig lynhurtigt, og mandag morgen er badehotellet brændt ned til grunden.

Derfor skal badehotellet nu til at gå i dialog med dets forsikringsselskab, der skal fastlægge, hvor store skaderne er.

Det fortæller Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikring & Pension, til DR Nyheder.

- Typisk i sådan nogle sager, hvor der er tale om så store skader, så vil forsikringsselskabet tilknytte en taksator. Taksatoren har kontakten med kunden og har til opgave at få fastlagt, hvor stor skaden er, og hvad det koster at få genopført bygningen, siger hun og understreger, at hun har ikke har indsigt i den konkrete sag.

Skal selv betale

Anja Lintrup Sørensen forklarer, at forsikringsselskabet dækker udgifterne til genopbygning, hvis badehotellet har tegnet en brandforsikring.

Men til gengæld kan ejerne ikke være sikre på, at det historiske hotel bliver genopbygget i sin oprindelige stil på forsikringsselskabets regning.

- Det afhænger af, hvilken forsikring de har. En almindelig bygningsforsikring vil betyde, at hotellet bliver genopført med de gængse byggematerialer og metoder, man bruger i dag. Derfor vil badehotellet selv skulle betale noget, hvis de vil have genopbygget det i den oprindelig stil, siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikring & Pension.

Turistformand: Tror det kan genskabes

Hvis ejerne vælger at genopbygge hotellet, så vil det skabe glæde i lokalbefolkningen, men hotellet kommer aldrig til at blive helt som i gamle dage.

Det mener Ulla Flintholm, formand for Han Herred Turistforening.

- Det bliver selvfølgelig genopbygget i den oprindelige stil, hvis det bliver genopført. Men det er klart, at der er kommet nye bygningsreglementer, og det kommer til at betyde noget. Selvfølgelig skal det ligne, så godt det kan, men vi får aldrig det helt gamle træhus med dets charme og sjæl igen, siger hun.

Bestyrelsesformand Steen Royberg fra Fonden Svinkløv Badehotel siger til Ritzau, at det endnu ikke er besluttet, om hotellet skal genopføres.

- Bestyrelsen træder sammen meget hurtigt. Vi skal også have en drøftelse med forsikringsselskabet, men det er for tidligt at sige noget som helst endnu. Det har været en hektisk nat, og vi har svært ved at forestille os, at Svinkløv ikke eksisterer, siger han.

Se Local Eyes' optagelser fra branden i nat: