Forsikringsselskab: Alt skal frem om Scandinavian Star

Det norske forsikringsfirma Skuld lover nu fuld åbenhed om selskabets involvering i færgen Scandinavian Star, hvor en mordbrand for 25 år siden kostede 159 mennesker livet.

159 personer døde, da en mordbrand brød ud på Scaninavian Star for 25 år siden. (© DR)

- Skuld vil være fuldstændig åbne i denne sag, og vi vil samarbejde efter bedste evne med myndighederne, som er i gang med en ny efterforskning af sagen, siger Ståle Hansen, administrerende direktør i Skuld, til Politiken.

Han har igangsat en intern undersøgelse af, hvordan det kunne ske, at Skuld forsikrede et skib, som selskabets egen havarichef i Danmark, Erik Stein, advarede kraftigt imod kun knap to uger før branden.

Advarslen kom, fordi skibet havde store sikkerhedsmæssige mangler. Besætningen havde heller ikke gennemført en båd- og brandøvelse.

Det afslører Erik Stein efter 25 års tavshed i en ny bog med titlen "Branden - gåden om "Scandinavian Star".

- Vi må nu sætte os ind i denne sag og udtalelserne fra Erik Stein. Hvis en inspektion med tilsvarende mangler var blevet rapporteret i dag, ville Skuld ikke have forsikret skibet.

- Det ville have været helt uacceptabelt, hvis det stemmer, hvad der er kommet frem i denne sag, siger Ståle Hansen til Politiken.

Han understreger, at de nye informationer er "meget overraskende" for ham.

/ritzau/

Facebook
Twitter