Forsikringsselskab: Vi mærker mangel på politifolk

Landets fjerdestørste forsikringsselskab oplever, at politiet siger nej til at efterforske indbrud, fordi mandskabet er i København for at bevogte terrormål

(Foto: © Mathias Øgendal)

Landets fjerdestørste forsikringsselskab bakker nu formændene for de sjællandske politiforeninger op, når de til Berlingske siger, at terrorberedskabet i København går ud over arbejdet i deres egne områder.

Forsikringsselskabet Alm. Brand oplever oftere at få afslag på hjælp fra politiet til at efterforske indbrud og forsikringssvindel med begrundelsen:

- Vores folk er i København.

Nej til hjælp i en "nem sag"

Efter et indbrud i en container med dæk og fælge til en værdi af en million kroner, fandt Alm. Brand de stjålne varer på Den Blå Avis.

Selskabet gik til politiet med oplysningerne men fik afslag, fordi der ikke var folk nok på stationen til at køre ud til sælgeren af de stjålne dæk og fælge. Alle ressourcer var i København, lød det.

- Det er jo trist, fordi det var sådan en nem sag, siger skadedirektør Brian Wahl Olsen til DR Nyheder.

Bekymret efter et par gode år

Og den sag er ikke enestående. Efter terrorangrebet i København den 14. og 15. februar har Alm. Brand oplevet at få flere afslag på hjælp fra politiet end tidligere.

Det er bekymrende efter et par år, hvor der faktisk har været færre indbrud, og hvor flere tyvebander er blevet anholdt, siger Brian Wahl Olsen:

- Hvis politiet ikke har ressourcer til at tage sig af indbrud, så tager det jo ikke lang tid, før indbrudstyvene får fat igen. Det er skidt, hvis vi kommer tilbage til den situation, vi havde for år tilbage.

Måtte droppe sagen

Da politiet ikke havde tid til at køre ud til den formodede hæler, som havde 40 dæk og fælge til salg, så måtte Alm. Brand opgive sagen.

- Det er drønærgerligt, også for kunderne, da det jo er dem, der betaler i sidste ende, siger Brian Wahl Olsen.