Forsikringsselskaber: Urd var ikke så hård ved Danmark som Gorm

Allerede i nat begyndte danskerne at anmelde stormskader, oplyser en række af landets største forsikringsselskaber.

Oversvømmelser på Lærkevej i Jyllinge tirsdag morgen, hvor stormen Urd i nattens løb fik vandstanden til at stige i Isefjorden og Roskilde Fjord. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2016) (Foto: Claus bech © Scanpix)

Stormen Urd har fået husejere landet over til at holde vejret og skele nervøst til vajende flagstænger og det gamle birketræ i haven, der står faretruende nær drivhuset.

Men antallet af skader efter nattens storm ser ikke ud til at nå samme højder som efter tidligere storme som Gorm, Bodil og Allan.

Det oplyser en række af landets største forsikringsselskaber.

Topdanmarks forsikringskunder har indtil videre anmeldt lidt over 400 skader.

13 af dem er såkaldte erhvervsskader, 66 af stormskaderne har ramt landbrug, og 342 af skaderne er anmeldt af private forsikringskunder.

Det er væsentligt under antallet af stormskader efter den seneste store storm, Gorm, hvor man allerede ved middagstid havde modtaget knap 1.200 skadesanmeldelser.

Tryg havde 45.000 skader efter Bodil og Allan

Landets største forsikringsselskab, Tryg Forsikring, havde efter frokost fået 300 anmeldelser, og det tal ventes at stige.

- Vi ser det ikke som værende en storm á la hverken Allan eller Bodil. Det er noget mere begrænset. Vi har heller ikke nogen af de helt store skader på nuværende tidspunkt med hele tage, der er blæst af, siger skadechef Allan Falk fra Tryg til Ritzau.

Til sammenligning anmeldte Trygs kunder sammenlagt 45.000 skader efter stormene Bodil og Allan i 2013 og 9.000 skader efter Gorm.

En tredjedel i forhold til Gorm

Forsikringsselskabet Alm. Brand havde frem til frokosttid i dag modtaget lidt over 300 henvendelser om skader efter stormen.

På omkring samme tidspunkt havde 125 af Codans kunder anmeldt stormskader.

Codan forventer, at antallet af anmeldte stormskader vil lande på omkring en tredjedel af det antal skadesanmeldelser, som forsikringsselskabet modtog efter stormen Gorm i november 2015.

Der er tale om helt typiske stormskader som tagsten og tagplader, der er blæst af, væltede flagstænger, ødelagte drivhuse og afbrækkede grene, der har lavet skader på huse.

Allerede i løbet af natten begyndte folk at ringe ind og lægge besked om stormskader.

Forsikringsselskaberne forventer, at antallet af skadesanmeldelser vil stige lidt i de kommende dage, når danskerne vender hjem fra juleferie.