Forsker beskyldes for millionsnyd

Milena Penkowa, der mistænkes for fusk med forskningsresultater, mistænkes også for misbrug af forskningspenge

Den private IMK Almene Fond vil ikke godkende Milena Penkowas regskab for en stor forskerbevilling.

Forskeren Milena Penkowa, der i forvejen er under mistanke for videnskabelig uredelighed, mistænkes nu også for at have misbrugt mellem to og tre millioner kroner af en forskningsbevilling til private formål såsom advokatregninger, tøj, rejser og middage.

Det skriver Weekendavisen fredag.

Ifølge avisen har den private IMK Almene Fond meddelt Københavns Universitet, at op imod halvdelen af en rekordstor bevilling til Milena Penkowa er brugt til formål, som intet har med forskning at gøre, og fonden nægter derfor at godkende regnskabet for bevillingen.

Modtager af EliteForsk-pris

- Vi vil gerne have svar på to spørgsmål: Er det seriøs forskning? Er pengene brugt rigtig? Hvis begge dele indeholder fusk, er det selvfølgelig meget alvorligt, siger fondens formand, advokat Erhardt Gram, til Weekendavisen.

36-årige Milena Penkowa, der sidste år modtog Videnskabsministeriets EliteForsk-pris, mistænkes i forvejen for videnskabelig uredelighed og fusk med sine forskningsresultater.

Institutlederen på Københavns Universitet, professor Albert Gjedde, vil hverken be- eller afkræfte, hvorvidt der rent faktisk er anlagt økonomisk sag mod den anerkendte forsker.

Facebook
Twitter