Forskere: Børns computerspil kan føre til gambling

Eksperter mener, at visse elementer i computerspil kan få børn til at spille om penge.

Ifølge formanden for Børnerådet er et spil som Counter Strike problematisk, fordi tredjepartshjemmesider har adgang til spillet (arkivfoto) (Foto: Scanpix / Nikolai Linares /Scanpix © Ritzau Scanpix)

Flere computerspil har elementer, der kan vænne børn til at spille om penge, mener blandt andre Børnerådet og Center for Ludomani, skriver Berlingske.

Det er blandt andet såkaldte loot boxes og skins, der kritiseres for at føre mindreårige ud i gambling.

Loot boxes kan sammenlignes med lykkeposer. Det er en boks i spillet, som spilleren kan købe for penge - dog uden at vide, hvilken virtuel genstand der er inde i boksen, og hvilken værdi den har.

Bagefter kan spilleren gå ind på nogle tredjepartshjemmesider og gamble med de virtuelle genstande, de såkaldte skins, og få omsat dem til penge.

Disse hjemmesider kaldes for "skinbettingsites" og er ifølge Berlingske ulovlige. De lukkes derfor løbende ned, men nye dukker hele tiden op.

På kant med loven

Anne Mette Thorhauge, formand for Børnerådet og forsker i computerspil, mener, at elementerne er stærkt kritisable og på kant med loven.

Ifølge Anne Mette Thorhauge er det blandt andet et spil som Counter Strike, der er problematisk, da tredjepartshjemmesider har adgang til spillet.

Sarah Thiele, forebyggelseskonsulent i Center for Ludomani, er enig i kritikken.

Hun frygter, at flere unge vil få brug for behandling for afhængighed, da flere og flere interesserer sig for computerspil.

/ritzau/

Facebook
Twitter