Forskere: Sex med dyr er ikke så slemt

Mange betragter sex mellem dyr og mennesker som en krænkelse af dyret. Men ny forskning viser, at dyret ligefrem kan få et bedre liv af sex.

Sex med dyr, sodomi, er forbudt i Norge, Tyskland og Storbritannien, men ikke herhjemme. (Foto: © burcak, Stock exchange)

Sex mellem dyr og mennesker er måske slet ikke så slemt, som det lyder. Forskere fra Københavns Universitet hæfter sig ved, at sex ikke kun giver dyrene nydelse, men endda også kan give dem et bedre liv.

Det skriver videnskab.dk.

- Man kan diskutere, om det er en form for omsorg eller aktivitet, som dyrene decideret mangler, men der er altså ikke noget fagligt, der gør det sandsynligt, at dyrene nødvendigvis lider overlast ved alle slags seksuelle aktiviteter, forklarer Stine B. Christiansen.

Inden for visse grænser

Hun er ph.d.-studerende på Københavns Universitet og faglig sekretær for Det Dyreetiske Råd. Hun understreger, at det kun er inden for visse grænser, at dyrene kan nyde og tåle sex.

- Det er klart, at det er svært at forestille sig, at en høne er intakt efter at være penetreret, så hvis størrelsesforholdet ikke er i orden, er det et problem, siger Stine B. Christiansen til videnskab.dk.

Forskningen peger på, at sodomi (dyresex) nærmest er blevet et tabu. Det kan blandt andet skyldes, at mange har svært ved at anerkende, at husdyr er seksuelle væsner.

Tilladt i Danmark

- Det er jo mærkeligt, at det her er et tabubelagt emne. Mange dyr er utroligt motiverede for sex, og derfor må det være værd at diskutere, når man taler dyrevelfærd, siger Björn Forkman, ph.d.-studerende på Københavns Universitet.

Sodomi er forbudt i Norge, Tyskland og Storbritannien, men ikke herhjemme. Folketinget har flere gange behandlet forslag om forbud mod dyresex, men er hver gang blevet stemt ned.