Forskning: Flest ædru studerende dropper ud

Studerendes alkoholforbrug ved studiestart kan have betydning for, om de dropper ud, viser undersøgelse.

De videregående uddannelser opfordres nu til at have mere fokus på alkohol ved studiestart, så alle bliver inkluderet (arkivfoto) (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Knap en tredjedel af de studerende på de videregående uddannelser stopper, og de fleste inden det første år er gået.

Ifølge et studie fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har alkoholforbrug under studiestart betydning for, om de gennemfører, skriver Politiken.

De studerende, der ikke drikker alkohol, har større risiko for at droppe ud, sammenlignet med de studerende der drikker moderat.

Også studerende, der drikker rigtig meget, har større risiko for frafald. Begge grupper har omkring to procentpoint større risiko for frafald.

Ifølge Bjarke Tarpgaard Hartkopf, specialkonsulent i EVA og projektleder på undersøgelsen, er det mest overraskende, at de, der ikke drikker, er mere tilbøjelig til at droppe ud.

- En forklaring kan være, at det ikke er tilfældigt, hvem der ikke drikker. De kan formentlig opleve at skille sig ud socialt på andre punkter, siger han til avisen.

En anden konklusioner er, at et langt introforløb med gode sociale aktiviteter mindsker risikoen for frafald.

EVA anbefaler på baggrund af undersøgelsen, at de videregående uddannelser i højere grad sætter fokus på alkoholens rolle i studiestarten.

- Uddannelserne bør overveje, om de har en god nok alkoholpolitik, som sørger for at inkludere alle - også dem, der ikke drikker alkohol, siger Bjarke Tarpgaard Hartkopf.

/ritzau/

Facebook
Twitter