Forslag: Rene straffeattester til kriminelle unge

Unge skal ikke have plettede straffeattester, hvis de får en betinget dom før de bliver 18 år, foreslår et flertal af regeringens Ungdomskommission.

Færre unge skal have plettet deres straffeattest, lyder det fra et flertal i regeringens Ungdomskommmision. Socialrådgivere og pædagoger er begejstrede. (Foto: DR- Johnny Krone)

Pædagoger og socialrådgivere jubler over en stribe forslag fra Ungdomskommissionen, der skal begrænse kriminalitet blandt unge.

Begejstringen skyldes, at kommissionen lægger meget vægt på forebyggelse. Både formanden for Dansk Socialrådgiverforening og formanden for Kriminalforsorgsforeningen er gennemgående godt tilfredse med udspillet, der offentliggøres senere i dag.

Færre pletter på straffeattester

Blandt andet foreslår et flertal i Ungdomskommissionen, at unge på 15, 16 og 17 år ikke skal have plettet deres straffeattest første gang de får en betingede dom.

- Det er helt i vores smag, lyder reaktionen fra formand for Kriminalforsorgsforeningen, John Hatting, der repræsenterer pædagoger og lærere ansat i kriminalforsorgen.

Rabat indtil de unge er 25 år

Og ligesom Dansk Socialrådgiverforening er han parat til at gå endnu videre:

- Indtil unge kriminelle bliver 25 år skal de have halveret dén tid, hvor en dom i dag optræder på deres straffeattest, siger John Hatting.

- Mange unge er nemlig tynget af deres straffeattest og tror ikke, at de kan få et job. Derfor lader nogle af dem helt være med at søge job, som de ellers er kvalificerede til. De begår i stedet for ny kriminalitet og skaber nye ofre, og det skal vi undgå, lyder det fra Kriminalforsorgsformanden.

Hvad synes du? Skal unge kunne undgå plettede straffeattester?