Forsvarer: Angreb i Paris satte skub i terrortiltale mod min klient

Påstået syrienskriger nægter sig skyldig i terrortiltale, oplyser hans forsvarsadvokat.

Advokat Janus Malcolm Pedersen skal forsvare den 23-årige mand, der er tiltalt for at lade sig hverve til Islamisk Stat. (© DR Nyheder)

Den 23-årige mand, der i dag er blevet tiltalt for at lade sig hverve til terrororganisationen Islamisk Stat samt at ville støtte den økonomisk, nægter sig skyldig.

Det oplyser hans forsvarsadvokat, Janus Malcolm Pedersen.

- Min klient nægter sig skyldig i de forhold, hvor der er rejst tiltalte, siger han til DR Nyheder.

Han mener, at tiltalen for at lade sig hverve af Islamisk Stat til at begå terror, er at skyde højt fra anklagemyndighedens side.

Konkret er manden tiltalt efter straffelovens §114c, stk. 3 for at have ladet sig hverve til Islamisk Stat samt §114b, stk. 1 for at ville støtte terrorgruppen økonomisk.

Anklagemyndigheden skyder højt

De pågældende tiltaler har en strafferamme på mellem seks og ti års fængsel. Det, mener Janus Malcolm Pedersen, er alt for meget.

- Det er jo at skyde højt. Men når de nu vælger at rejse tiltale for de paragraffer, som de rejser tiltalte for, så er det vel en logisk konsekvens, siger han.

- Jeg er ikke i tvivl om, at de begivenheder, der har fundet sted i Paris, også har haft en betydning for deres vurdering af, hvordan den her sag skulle skæres til.

Den 23-årige mand har været varetægtsfængslet siden marts. Statsadvokaten ønsker at få sagen for retten til marts næste år, men den dato er ikke endelig. Begynder sagen til marts, har den tiltalte siddet varetægtsfængslet i et år – hvilket hans forsvarer kritiserer.

- Det er da betænkeligt, når folk kommer til at sidde varetægtsfængslet i så lang tid. Det er voldsomt problematisk. Det er selvfølgelig en usædvanlig sag, der har krævet usædvanlig efterforskning, der tager lang tid.

Facebook
Twitter