Forsvarer efter opløsning af LTF: 'De føler, at det er en politisk dom'

Forsvarsadvokat mener ikke, at det er bevist, at LTF er en forening, der virker ved vold.

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen ankede opløsningsdommen på stedet. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Nørrebro-banden Loyal to Familia er bestemt ikke tilfreds med, at Københavns Byret i dag har besluttet, at banden er en forening, der virker ved vold. En dom, der betyder, at banden opløses og hermed gøres forbudt at videreføre.

Det fortæller Loyal to Familias forsvarer, Michael Juul Eriksen, der direkte adspurgt, om hvordan hans klient har reageret på dommen, svarer:

- Man føler, at det er en politisk dom, siger forsvareren, som har anket dommen på stedet til Østre Landsret.

Det er første gang nogensinde, at en dansk domstol tager stilling til, om en forening kan forbydes ved dom.

Københavns Byret har i sin dom henvist til grundlovens §78, stk. 2, som lyder:

- Foreninger, der virker eller søger at opnå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved dom.

Dommen vækker stor tilfredshed hos anklagemyndigheden.

- Det er en principiel og historisk dom i kampen mod kriminelle bander og organiseret kriminalitet. Vi har i dag fået byrettens ord for, at LTF er en grundlovsstridig forening, der bruger vold og andre strafbare midler til at opnå kriminelle formål, og det er vi meget tilfredse med, siger chefanklager Ida Sørensen i en pressemeddelelse.

Fint, den kommer i landsretten

I retten er det blandt andet blevet bevist, at medlemmerne af LTF betalte kontigent. Det er ligeledes kommet frem, at størstedelen af de registrerede medlemmer har overtrådt straffeloven.

Advokat Michael Juul Eriksen mener dog ikke, at anklagemyndigheden fik bevist, at LTF er en forening, som virker ved vold.

- Det har vi ikke set nogen eksempler på i sagen. Vi har set nogle domme, hvor enkelte medlemmer er blevet dømt for forskellige former for kriminalitet, men der ikke nogen eksempler i de domme på, at retten har lagt til grund, at pengene skulle gå videre til andre - herunder LTF, siger han.

Han er tryg ved, at dommen nu skal vurderes af Østre Landsret.

- Nu er det så en enkelt dommer og to domsmænd, som har vurderet det. Så jeg tænker, at det er fint nok, at den kommer i landsretten, hvor tre juridiske dommere og tre domsmænd skal vurdere sagen, siger han.