Forsvarer efter sygeplejerske-dom: Hun er ude igen om mindre end seks år

Det var en tilfreds forsvarer, der i dag fik nedsat sygeplejersken Christina Hansens livtidsdom.

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen er i dag lettet på sin klients vegne efter en markant strafnedsættelse (Foto: Michael Drost-Hansen © Scanpix)

- Hun er meget lettet, og det er jeg også. Hun går fra en livstidsdom til en dom på 12 år, hvilket gør hele livet mere overskueligt for hende.

Det siger forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen i dag foran Østre Landsret, efter at hans klient, den 32-årige sygeplejerske Christina Hansen, har fået omstødt en livstidsdom til 12 års fængsel. Han havde på forhånd gået efter 10-12 års fængsel.

Ifølge Michael Juul Eriksen kan hans klient allerede være ude igen om fem og et halvt år, med den tid hun allerede har afsonet:

- Vi ved, at livstid som minimum er 18-20 års fængsel. Så det at få 12 år, hvor hun bliver prøveløsladt efter otte år, minus den tid hun allerede har siddet, betyder, at hun er ude igen om fem og et halvt år.

Dommen kom bag på anklager Karen Vistisen, der gik efter en livstidsdom, som Christina Hansen oprindelig blev idømt ved retten i Nykøbing Falster.

- Jeg er overrasket, over at landsretten er kommet frem til 12 års fængsel. Vi må se nærmere på det, når vi modtager selve dommen og kan læse begrundelsen for, hvordan man er nået frem til 12 års fængsel.

På nuværende tidspunkt ved Karen Vistisen ikke, om anklagemyndigheden vil forsøge at tage sagen videre til Højesteret.