Forsvarer i Vanløse-sagen: Politiet bruger sherif-metoder

Forsvareren til den 15-årige dreng kritiserer politiet for at bruge sherif-metoder og 'Wanted'-plakater.

Forsvarsadvokat Mikael Skjødt mener, at politiet har truffet en beslutning, der kan få fatale konsekvenser for hans 15-årige klient. (© DR)

Forsvareren til den yngste af drengene, der er sigtet i sagen om et knivdrab i Vanløse, retter i dag skarp kritik af politiet.

Han mener, at det var en fejl, da politiet onsdag offentliggjorde hans klients navn og to andres i et forsøg på at få dem til selv at henvende sig.

- Jeg synes det er kritisabelt, at politiet bruger den her sherif-metode og sætter de her Wanted-plankater op, siger Mikael Skjødt til DR Nyheder.

Hans klient er for kort tid siden blevet løsladt i sagen, men er stadig sigtet.

To andre drenge, en 16-årig og en 18-årig, er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Den yngste for vold med døden til følge, den 18-årige for grov vold.

En 21-årig ung mand mistede tirsdag livet, efter han på åben gade var blevet stukket med en kniv.

Det var tilsyneladende et tilfældigt møde mellem tre unge drenge og den 21-årige og dennes kammerat, der fik fatale konsekvenser.

Navneforbud i sagen

Torsdag eftermiddag nedlagde dommeren navneforbud i sagen. Blandt andet fordi drengenes advokater argumenterede for, at drengene og deres familier havde oplevet trusler.

I det lys mener Mikael Skjødt, at det er yderst kritisabelt, at politiet onsdag valgte at offentliggøre navne på drengene.

- Det er min opfattelse, at politiet kan have udsat min klient og de to andre for en betydelig risiko for repressalier, siger han og fortsætter:

- Når man har de tre navne tager det jo ikke mange søgninger at finde frem til hvor de bor. Det gør det noget vanskeligt for drengene at være i sikkerhed.

Facebook
Twitter