Forsvarer for LTF-leder undrer sig over timing: Der er tydeligvis stort fokus på min klient

En Loyal To Familia-leder er varetægtsfængslet for trusler mod en betjent.

Den formodede leder af banden Loyal To Familia (LTF) er i dag blevet varetægtsfængslet i 17 dage for trusler mod en betjent.

Ifølge anklager Louise Nielsen, der betegner ham som et ledende medlem, har han sagt følgende til betjenten:

- Det kan godt være, at du kan huske vores ansigter. Men vi kan også huske dit.

Forsvarer Michael Juul Eriksen mener, at fængslingen er et overdrevent træk.

- Jeg sidder tit i retten og ser mange konfrontationer mellem tiltalte og politiet. Der kan godt være en hård jargon fra både politi og tiltalte, og der farer man, som jeg ser det, ikke ud og kræver varetægtsfængsling for noget af den her karakter, siger han til DR Nyheder.

- Hvis man sammenligner med andre sager, har man sagt, at nogen skal slås ihjel eller udsættes for det ene og andet grove. Det her er mere underforstået og diffust.

Anklager: Der er ingen tvivl

Banden har fået massiv opmærksomhed blandt politi, politikere og medier, da der i København den seneste tid har været adskillige skudepisoder og historier om lokale, der føler sig truet.

Det har fået politikerne til at kræve handling, og man har blandt andet undret sig over, hvorfor den formodede bandeleder ikke er blevet udvist.

Truslerne blev ifølge anklageren fremsat den 31. juli på Blågårds Plads, da manden blev visiteret. Han blev først anholdt i går klokken 21, og derfor undrer Michael Juul Eriksen sig over timingen.

- Det kommer først frem i forbindelse med, at der er en masse politiske udmeldinger omkring min klient, og det falder tidsmæssigt præcist sammen med, at man tager den her sag op og begynder afhøringer. Det, synes jeg, er ret bemærkelsesværdigt, siger forsvareren og fortsætter:

- Man har en masse teorier omkring min klient, men hvis man vil have ham fængslet, må man fængsle ham for det og ikke bruge alle mulige metoder til at opnå noget, som man ikke kan opnå ad rette vej.

Anklager Louise Nielsen begærede manden varetægtsfængslet i 17 dage, og for hende var der ingen tvivl.

- Når man som jurist sidder og vurderer det her, så er der ingen tvivl om, at det er trusler, sagde hun i retten.