Forsvarer: Peter Madsen nægter stadig drab

Peter Madsen anker ikke spørgsmålet om skyld. Han vil ikke kæmpe mere, siger forsvarer.

Peter Madsens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark før domsafsigelse i ubådssagen i Københavns byret onsdag d. 25. april 2018. Hun oplyser i dag, at hendes klient ikke vil anke spørgsmålet om skyld, men samtidig ikke vil erkende drabet på Kim Wall. (Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix) (Foto: © Nikolai Linares, Scanpix)

Ankesagen mod Peter Madsen kommer kun til at handle om strafudmålingen og ikke om ubådbyggerens skyld i sagen om drabet på Kim Wall.

Det oplyste Statsadvokaten i København i dag på Twitter.

Beslutningen om kun at anke længden på straffen er dog ikke ensbetydende med, at Peter Madsen erkender at have dræbt den svenske journalist, pointerer hans forsvarer, Betina Hald Engmark, som siger, at processen har været hård for Peter Madsen.

- Han har været underkastet nogle strenge regler som varetægtsarrestant. Han har været underkastet besøgs- og brevkontrol, og det er nogle ting, der spiller ind, når man vælger at sige, at man ikke skal i gennem beviserne igen. Nu vil det så bortfalde, siger hun til DR Nyheder.

Betyder det, at din klient erkender drabet?

- Nej, det gør det bestemt ikke. Det betyder, at han anerkender, at byretten nu har fundet ham skyldig, og det må han så leve med, fordi han har valgt, at han ikke vil kæmpe mere. Han har ikke energien til det, siger forsvareren.

"Orker ikke mere"

Forsvarsadvokaten understreger over for DR, at det altid er klientens eget valg at anke en dom. Hun sætter spørgsmålstegn ved, om sagen kunne ende anderledes.

- Dette er en sag, som desværre har kørt i pressen så massivt, som den har, i flere måneder, og spørgsmålet er, om den uanset hvad ville kunne få et andet resultat, siger Betina Hald Engmark.

- Min klient har i hvert fald bare valgt at sige, ’jeg orker ikke mere, nu vælger vi den nemme løsning’. Alt andet lige er dommen, han har fået, fuldstændig ude af proportioner i forhold til retspraksis, siger hun.

Peter Madsen blev i slutningen af sidste måned i Københavns Byret idømt livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Han blev også dømt for seksuel mishandling af Kim Wall, usømmelig omgang med lig og for overtrædelse af reglerne om sikkerhed til søs. Allerede på domsdagen oplyste Betina Hald Engmark, at Peter Madsen ville anke sagen til landsretten.

Ubådsbyggeren erkendte under retssagen i Københavns Byret, at han havde parteret Kim Wall, men han nægtede sig skyldig i drab.

Der er endnu ikke sat datoer på, hvornår ankesagen vil blive behandlet i Østre Landsret.