Forsvarer for skyldig Kundby-pige: En kold spand vand i ansigtet

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage tager skyldig-kendelsen mod den 17-årige pige fra Kundby til efterretning.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage er ærgerlig. Som forsvarer for den nu 17 år gamle pige fra Kundby, der netop er kendt skyldig i en historisk sag om forsøg på terror mod to skoler, er kendelsen den værst tænkelige for hendes klient.

- Retten har vurderet det her anderledes end jeg. Det er en kold spand vand i ansigtet, siger hun.

Mette Grith Stage havde påstået frifindelse for hendes klient i spørgsmålet om forsøg på terror. Men et enigt nævningeting var af en anden overbevisning og fandt pigen skyldig på baggrund af en lang række beviser i sagen. Politiet har blandt andet fundet bombemanualer og kemikalier på pigens adresse, ligesom en række samtaler mellem pigen og jihadister er blevet ført som bevis i sagen.

I sidste øjeblik blev sagen også forsinket, da anklageren fik lov at fremlægge nye beviser i sagen. Der var tale om brevudkast og sedler fundet i den tiltaltes celle og sko. Brevene var tiltænkt Enes Ciftci, der i år er dømt i landsretten for at lade sig hverve til terrorbevægelsen Islamisk Stat. De beviser har retten også lagt vægt på i vurderingen af, om pigen er skyldig. Det ærgrer Mette Grith Stage gevaldigt.

- Jeg er selvfølgelig rigtig ærgerlig over at konstatere, at retten har lagt vægt på de beviser. Retten har også lagt vægt på min klients adfærd på Grenen (sikret institution, red.). Det ærgrer mig, siger hun til pressen umiddelbart efter skyldskendelsen.

Efter rettens kendelse havde Mette Grith Stage mulighed for at tale med den 17-årige pige i fortrolighed. Men hvad der blev sagt i den samtale, vil hun ikke fortælle. Hun konstaterer blot:

- Hun er selvfølgelig meget ked af den afgørelse, de er nået frem til, men hun har de sidste dage forberedt sig på afgørelsen, så hun er ikke chokeret, siger forsvarer Mette Grith Stage.

Retssagen fortsætter her til formiddag med anklager Kristian Kirk og forsvarer Mette Grith Stages procedurer forud for strafudmålingen. Den forventes at falde torsdag eftermiddag. Anklagemyndigheden har påstået forvaring.

Facebook
Twitter