Forsvarer til 24-årig på vandscooter: Han ville ikke skade nogen

En 24-årig mand er varetægtsfængslet indtil 1. juni efter gårsdagens vandscooterulykke i København.

Vandscooterulykken, der kostede to amerikanske kvinder livet, skete tæt på Langebro i København. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

En 24-årig mand er blevet varetægtsfængslet til 1. juni, efter han og syv andre i dag var i grundlovsforhør i Københavns byret i forbindelse med vandscooterulykken i København, der lørdag aften kostede to unge kvinder livet.

Han er sigtet for dobbelt uagtsomt manddrab, for hensynsløst at have udsat andre for livsfare og for at have undladt at hjælpe personer i nød.

Han er mistænkt for at føre vandscooteren, der påsejlede en udlejningsbåd med høj fart tæt på Langebro, hvor de to amerikanske kvinder blev dræbt.

Den 24-åriges forsvarer, Louise Høj, fortæller til DR Nyheder, at hendes klient ikke havde til hensigt at skade nogen.

- Der er tale om en tragisk ulykke. Hvis man skal ind i en overtrædelse af straffelovens bestemmelser, så skal noget enten være gjort med vilje eller med en hensigt om at skade nogen, og det havde han ikke, siger hun.

Anklager Anders Larsson er tilfreds med varetægtsfængslingen af den 24-årige, som giver politiet tid til at efterforske ulykken grundigt.

- Nu skal vi efterforske sagen, og vi skal have kigget på de mange henvendelser, der har været fra folk i området. Så må vi se, om vi kan komme det lidt nærmere, hvad der egentligt er sket, siger han.

DR Nyheders journalist Maja Flinthøj var til stede under grundlovsforhøret, og hun forklarer, at dommeren lagde vægt på, at den 24-årige skulle varetægtsfængsles, blandt andet fordi han tidligere er dømt for farlig vold og for røveri.

De syv andre blev efter grundlovsforhøret løsladt, men de er stadig sigtet for at have udsat andre i havnen for livsfare på grund af den høje fart, de førte vandscooterne med.

Sejlads med vandscootere, jetski, vandski, windsurfing er ikke tilladt i Københavns Havn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk