Forsvaret frygter for eksistensen

Mandskabsflugten fra forsvaret er nu så stor, at der snart ikke er noget forsvar tilbage. Det siger den kommende forsvarschef. En hvervekampagne har slået fejl.

Der bliver svært at opretholde de internationale operationer, hvis flugten fra forsvaret fortsætter. (Foto: Asger Ellekrog)

Selv om forsvaret har brugt et millionbeløb på at holde på soldaterne, fortsætter afgangen. Det sker i en sådan fart, at den øverste ledelse taler om, at eksistensgrundlaget for et dansk forsvar kan være smuldret om tre-fire år. Det skriver Jyllands-Posten.

Alene i 2008 har 71 officerer og 449 befalingsmænd og konstabler sagt farvel til hæren, søværnet eller flyvevåbnet, viser tal fra Forsvarets Personeltjeneste.

Ganske alvorlig situation

Dermed har redningsplanen "Operation bedre hverdag" med 66 tiltag, som blev lanceret i efteråret 2007, ikke haft den ønskede effekt. Redningsplanen har et budget på ca. én mia. kr. i perioden 2007-09.

Fortsætter afgangen i det tempo, vil forsvaret stå i en "ganske alvorlig situation", understreger den kommende forsvarschef, viceadmiral Tim Sloth Jørgensen.

Ingen ledere

- I 2011 eller 2012 vil forsvaret have vanskeligt ved overhovedet at fungere og sende soldater ud på missioner. Antallet af officerer vil være så lavt, at vi ikke har velfungerende ledere og specialister, siger Tim Sloth Jørgensen.

Han håber, at udviklingen vender. Men sker det ikke, har vi ikke noget forsvar, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk