Forsvaret: Ubåd er sunket i Øresund

Begge personer på ubåden meldes at være kommet i land, men ubåden 'Nautilus' er sunket.

Eftersøgningsholdet koncentrerede indsatsen omkring Middelgrundsfortet, inden ubåden blev set ved Middelgrundsfortet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den privatbyggede ubåd, som her til formiddag er fundet efter en omfattende eftersøgning, er sunket. Det oplyser Forsvaret.

Ejeren af ubåden 'Nautilus', er kommet i land i god behold og har været i kontakt med Forsvaret.

Der har været meldinger om, at en svensk journalist også var ombord på ubåden. Ejeren er kommet i land i Dragør Havn og har fortalt til Forsvaret, at den journalist, der var med ombord, blev sat i land i går aftes.

- Han sagde, at han var eneste mand i ubåden, da den sank, siger Christer Haven, der er presserådgiver ved Værnsfælles Forsvarskommando.

Ubåden har været eftersøgt, siden kæresten til journalisten slog alarm til Forsvaret klokken 02.30 i nat, fordi ubåden ikke var kommet tilbage til kajpladsen. Hverken ejeren af ubåden eller journalisten havde givet lyd fra sig, og der blev sat en stor eftersøgning i gang.

Den stoppede her til formiddag, da ubåden blev set ud for Københavns Havn.

- Den blev spottet fra Drogden Fyr, og det bliver bekræftet af vores helikopter. Derefter er vi i radiokontakt med ham, og han siger, at han vil forsøge at sejle den i havn. Vi sejler derud, og han stiger fra borde og over på et andet skib. Ubåden synker kort tid efter, siger Christer Haven.

Ubåden 'Nautilus' blev set sejle ud af Københavns Havn klokken 20.30 i går og sank her til formiddag ved Drogden Fyr.

Opdateret: Navnet på den danske opfinder og ubådsejer har tidligere optrådt i denne artikel, men det er blevet fjernet, da manden er blevet sigtet for drab.

Facebook
Twitter