Forsvaret: Udsendte kan have fået lækket personfølsomme oplysninger

Flere end 3.000 medarbejdere i Forsvaret kan have fået kompromitteret personfølsomme oplysninger som cpr-nummer og pasnummer.

De 3.000 medarbejdere i Forsvaret kan have fået kompromitteret deres navn, cpr-nummer, pasnummer og billede, skriver Forsvaret. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Flere end 3.000 medarbejdere i Forsvaret, som har været udsendt til Mellemøsten fra 2012 - 2016, kan have fået kompromitteret personfølsomme oplysninger, oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

- Forsvaret har opgjort, at det drejer sig om flere end 3.000 medarbejdere, der kan have fået kompromitteret deres personlige oplysninger – dvs. fx navn, cpr-nummer, pasnummer og billede, skriver Forsvaret.

Bruddet er håndteret, men muligt berørte bør udvise opmærksomhed, oplyser Forsvaret, som også har Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) ind over sagen.

Øger risiko for hvervning og chikane

Ifølge FE kan kompromitteringen af de personlige oplysninger "øge risikoen for forsøg på spionage og hvervning samt evt. chikane i forbindelse med fx rejser i regionen", som der står i pressemeddelelsen.

Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer dog, at risikoen for, at det her får konsekvenser for den enkelte, er lille, og der er ikke oplysninger, der tyder på, at det allerede kan være sket for nogen.

Hos Forsvaret beklager man sagen dybt over for de medarbejdere, det er gået ud over.

- Det er en beklagelig sag, og derfor informerer vi bredt, siger oberst Michael Hyldgaard, der er chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen.

Hvis nogle af de over 3.000 berørte oplever mistænkelige forhold, skal de kontakte enten Forsvarets Efterretningstjeneste eller Politiets Efterretningstjeneste.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk