Forsvarsadvokat for ubådsejer: Min klient håber, politiet snart kommer til bunds i sagen

Peter Madsen er stadig sigtet for drabet på kvindelig journalist, men hævder sin uskyld.

Det var vigtigt for Peter Madsen, at journalist Kim Walls pårørende hørte hans forklaring, siger hans forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark.

Ubådskaptajn Peter Madsen hævder stadig, at han er uskyldig i sagen om journalisten Kim Walls død.

Han håber, at hele hans forklaring af hændelserne på ubåden Nautilus, hvor den 30-årige kvinde døde, snart bliver offentliggjort, og at sagen bliver opklaret.

Det fortæller hans forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark, til DR Nyheder.

- Han er stadig meget meget påvirket af den her sag, siger hun.

- Han har ligesom accepteret, hvor han er nu, men han håber, at politiet hurtigt kommer til bunds i sagen, så den bliver fuldt oplyst - også for offentligheden - så han forhåbentlig kan blive løsladt, siger hun.

Peter Madsen afgav under et grundlovsforhør - dagen efter at ubåden sank - sin forklaring for lukkede døre, men i dag er dele af forklaringen blevet offentliggjort efter ønske fra både anklagemyndigheden og forsvarsadvokaten.

I den del forklarer Peter Madsen, at Kim Wall døde ien ulykke på ubåden, og at han derefter "begravede hende til søs" i Køge Bugt.

Københavns Politi har dog understreget, at Peter Madsen stadig er sigtet for drab.

Se interview med forsvarsadvokat Betina Hald Engmark

Vigtigt at pårørende fik besked

Ubådsejerens advokat kan ikke komme nærmere ind på forklaringen af ulykken, eller hvordan og hvor ubådskaptajnen "begravede" Kim Wall.

- Hvad der ligger nærmere i det, kan jeg desværre ikke forklare, for det er stadig en del af den forklaring, som er blevet afgivet for lukkede døre, som der ikke er åbnet op for endnu, siger Betina Hald Engmark.

Ifølge hende har det været særligt vigtigt for Peter Madsen, at Kim Walls pårørende har fået besked om, hvad der skete på ubåden.

Men hun kan ikke svare på, hvor længe familien har vidst, at den 30-årige kvinde var død.

Efter at det nu er blevet offentligt kendt, at den svenske journalist er død, har det svenske journalistforbund sendt deres medfølelse til Kim Walls familie.

- Det er med sorg og forfærdelse, at vi har modtaget meddelelsen om en kollegas død. Vores tanker er med Kim Walls familie, siger talsmand Jonas Nordling i en pressemeddelelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk