Forsvarschef om tv-orkesters oplevelser på lukket militærbase: 'Det ser mærkeligt ud'

Peter Harling Boysen begrunder, hvorfor man har ladet sag om muligt embedsmisbrug overgå til auditørkorpset.

Chef for Specialoperationskommandoen Peter Harling Boysen forklarer, hvorfor man har bedt auditørkorpset undersøge sagen om muligt embedsmisbrug. (Foto: DR Nyheder)

Frømandskorpsets chef, Jens Birkebæk Bach, gav tv-orkester oplevelser på lukket militærbase til gengæld for musikalsk underholdning til en privat fest.

Generalmajor og chef for Specialoperationskommandoen Peter Harling Boysen siger til DR Nyheder, at han har en mistanke om, at ikke alt er foregået efter reglerne. Derfor har man valgt at overdrage sagen til Forsvarsministeriets Auditørkorps:

- De anklager, der er mod chefen for Frømandskorpset, ser for mig også mærkelige ud, derfor har vi i dag overdraget hele sagen til nærmere undersøgelse ved Forsvarsministeriets Auditørkorps. Det, de undersøger, er, om der er grundlag for at indlede en strafferetlig efterforskning af sagen, siger Peter Harling Boysen.

Minister: Forsvaret skal være en ordentlig organisation

Nu skal Forsvarsministeriets Auditørkorps så undersøge sagen for at beslutte, om der er grundlag for at rejse en straffesag mod Jens Birkebæk Bach, først derefter vil Forsvarskommandoen tage stilling til hans videre ansættelse i Forsvaret:

- Jens Bach fortsætter som chef for Frømandskorpset, indtil det bliver besluttet, om der er grundlag for at rejse en strafferetlig efterforskning af sagen. Så tager vi stilling igen, siger Peter Harling Boysen.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) skriver i en skriftlig kommentar til DR Nyheder, at det er vigtigt for hende, at Forsvaret er en ordentlig organisation:

- Det betyder, at man overholder de meget klare spilleregler, der gælder. Uanset hvilket niveau man er på. Jeg forstår, at den konkrete sag nu undersøges af auditørerne.

Gæster kendt fra TV2-program

DR Nyheder har set uddrag af interviewet, som Olfi har lavet med Jens Birkebæk Bach. Her kommer det frem, at denne arrangerede en privat rundvisning med overnatning på Marinestation Kongsøre.

I videoen herunder interviewer Peter Ernstved Rasmussen fra forsvarsmediet Olfi chefen for Frømandskorpset, Jens Birkebæk Bach.

Blandt de medvirkende var kapelmester Claes Antonsen fra The Antonelli Orchestra, der i en årrække har været husorkester i tv-showet ‘Vild med dans’ på TV 2. Antonsen er privat ven med Jens Birkebæk Bach og har optrådt til en fest, som sidstnævnte holdt, mod et par flasker rom.

I interviewet kommer det også frem, at to tjenestegørende medlemmer af Frømandskorpset frivilligt hjalp til.

The Antonelli Orchestra og kapelmester Claes Antonsen (Hvid skjorte) er blandt andet kendt fra tv-showet Vild med Dans på TV 2 samt Smukfest 40-års jubilæumskoncert, der fornylig blev sendt på DR TV. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Blandt andet blev der arrangeret udspring i vandet fra stor højde, sejlads i specialoperationsstyrkens hurtigtgående fartøjer samt overnatning ved Marinestation Kongsøre, der normalt er lukket land for civile.

Når offentlige myndigheder skal træffe beslutninger eller foretage handlinger, skal de være begrundet i tjenstlige eller faglige motiver. Sådanne beslutninger om at lade gæster komme på visit på et ellers lukket øvelsesområde må altså ikke tage udgangspunkt i en privat relation eller vennetjeneste.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk