Forsvarschef: Utrolig dårlig dømmekraft

Forsvarets øverste militære chef kritiserer i skarpe vendinger, at en højtstående officer har oversat bogen "Jæger - i krig med eliten" til arabisk.

Forsvarschef Tim Sloth Jørgensen er ked af at forsvarsministerens tillid til forsvaret har lidt et knæk, men han vil ikke træde tilbage, omend han betegner bogsagen som absurd. (Foto: DR)

- Det er udtryk for utrolig dårlig dømmekraft, siger forsvarschef Tim Sloth Jørgensen om, at Forsvarskommandoens IT-chef har fået oversat den omdiskuterede bog om jægerkorpset, "Jæger - i krig med eliten" til arabisk.

- Jeg er ekstremt ked af at en medarbejder er med til at skade forsvaret. Jeg har kæmpet for, at denne bog, som er en sikkerhedsrisiko, ikke bliver udbredt mere end højst nødvendigt. Derfor er jeg ked af at en medarbejder, ikke en gang en menig medarbejder, men en ledende medarbejder har gjort det her, siger forsvarschefen.

Sagen er nu overgivet til Forsvarets Auditørkorps, som er forsvarets interne politimyndighed, som undersøger sagen, herunder om der er flere involveret. Det mener forsvarschefen ikke der er. Men han erkender, at sagen er uklar, og at det er derfor, sagen er overgivet til auditørerne.

På et spørgsmål fra journalister på pressemødet siger forsvarschefen, at der er flere, der har haft materialet i hænderne. Han betegner hele sagen som absurd.

- Det her vil påvirke forsvarets troværdighed lang tid, siger forsvarschefen, som på et pressemøde sagde, at han havde overvejet sin egen stilling.

- Det har jeg, men det må i sidste ende være forsvarsministeren, der afgør den sag, siger forsvarschefen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk