Forsvarschefen stopper - Gade beklager

Forsvarschefen stopper, oplyser forsvarskommandoen. Årsagen er balladen om den arabiske udgave af jægerbogen. Forsvarsministeren beklager.

Forsvarschef Tim Sloth Jørgensen forlader Forsvarsministeriet efter samtale med Forsvarsminister Søren Gade lørdag d. 3 oktober 2009 i København. (Foto: © Søren Bidstrup, Scanpix)

Forsvarschefen stopper, oplyser forsvarskommandoen. Årsagen er balladen om den arabiske udgave af jægerbogen.

Forsvarsminister Søren Gade roser Tim Sloth Jørgensen og siger, at han har haft et glimrende samarbejde med ham.

- Jeg beklager, at denne sag har udviklet sig dertil, hvor Tim Sloth Jørgensen ønsker at blive fritaget fra sin stilling, siger Søren Gade i en pressemeddelselse.

Tillid skal genskabesI en pressemeddelselse skriver Tim Sloth Jørgensen, at han beder om at blive fritaget fra jobbet for at tilliden til forsvaret kan genskabes.

- Jeg må erkende, at den tillid ikke er til stede på nuværende tidspunkt med den verserende sag. Jeg håber og tror, at den igangværende auditørundersøgelse kan skabe klarhed over hændelsesforløbet og sammenhængen i hele sagen, skriver forsvarschefen.

Tim Sloth Jørgensen har været forsvarschef siden august 2008.

I sin pressemeddelelse skriver Søren Gade, at forsvarschefen har været en af hovedkræfterne bag den nødvendige transformation, som det danske forsvar har gennemgået.