Forsvarsministeriet: Danmark ér i krig

Danmark er i krig med Saddam Husseins regime i Irak. Det understreger Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse, efter der i går opstod usikkerhed om det danske militære engagement.

Danmark er i krig med Saddam Husseins regime i Irak.

Det fastslår Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse, efter atder fredag opstod en vis usikkerhed om det danske militæreengagement.

Fredag sagde presseofficer Torben Schackinger fraForsvarskommandoen, at Danmark ikke officielt går i krig med Irak,selvom regeringen og Dansk Folkeparti fredag aften endeligtbesluttede at bidrage med to flådefartøjer til den amerikansklededemilitære aktion i Irak.

Den udtalelse bliver nu korrigeret af Forsvarsministeriet.

Har juridisk betydning

Når det er nødvendigt at fastslå, at Danmark rent faktisk er ikrig, er det fordi, det har juridisk betydning, fremgår det afmeddelelsen fra Forsvarsministeriet.

"Når de danske soldater deltager i indsatsen i Irak, vil dervære en række særlige forhold, der efter en konkret vurdering gørsig gældende. Som for eksempel kan nævnes særlige erstatningsreglerfor de involverede danske soldater samt anvendelse af forhøjedestrafferammer for visse overtrædelser af militær straffelov såsommytteri", hedder det i meddelelsen.

Torben Schackinger understregede ligeledes fredag, at der erforskel på, om vi er i krig eller ej.

- Hvis Danmark var i krig, ville der træde en række særligelovgivninger i kraft, og så ville dagligdagen formentlig se heltanderledes ud for danskerne. I denne situation stiller vi derimodstyrker til rådighed for en militær operation i Irak underamerikansk ledelse. Der er stor forskel, sagde han.