Forsvarsordfører om cyberangreb: Vi skal sende et klart signal til Kina

Cyberspionage af danske virksomheder skal standses i samarbejde med hacker-nationerne, mener Konservative.

Vi skal sende et utvetydigt signal til Kina om, at vi forventer, at de vil samarbejde med os om at stoppe cyberspionage, mener Konservatives Forsvarsordfører, Tom Behnke.

Danmark må skride til handling overfor cyberspionage, mener forsvarsordfører for de Konservative, Tom Behnke.

Han siger, at man først og fremmest skal gøre sig klar, hvor angrebene kommer fra, og hvis det med sikkerhed viser sig at være Kina, så må Danmark reagere på det.

- Vi skal sende det klare og utvetydige signal til Kina, at vi forventer, at de vil samarbejde med os om at få det standset omgående.

Udmeldningen kommer, efter at det er kommet frem, at fremmede stater har hacket sig ind i en række af Danmarks største virksomheder og mest centrale myndigheder har de seneste år.

Ifølge DR Nyheders oplysninger retter mistanken sig mod hackere tilknyttet den kinesiske stat, hvilket Kina dog afviser.

Passivitet er uholdbart

Industrispionage kan koste danske virksomheder dyrt, og det er en stor trussel for vores industri, siger Tom Behnke.

- Det vil konkurrencemæssigt være helt uholdbart, hvis ikke danske virksomheder kan udføre deres arbejde i fred og ro.

Danmark bør opruste

Marie Krarup, Forsvarsordfører for DF, glæder sig over, at Danmark inden for det sidste år har fået oprettet et center for cybersikkerhed.

- Det er enormt vigtigt, at vi opruster i den her informationskrig, siger hun.

Det er blandt andre enzymvirksomheden Novozymes, Søfartsstyrelsen og Erhvervs- og Vækstministeriet, der de seneste år har været udsat for målrettede, spektakulære hackerangreb udført af fremmede stater.

Har din virksomhed eller den virksomhed, du arbejder i, været udsat for cyberspionage, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til nfas@dr.dk