Fortryder ikke fravalg af MFR-vaccine

Heidi Lykholt fortryder ikke, at hun undlod at give sine børn MFR-vaccine, selv om det er kommet frem, at den forsker, der advarede mod vaccinen, løj.

Heidi Lykholt fra Aalborg er en af de tusindvis af forældre, der har undladt at lade sine børn få MFR-vaccine, da de var små, blandt andet fordi hun frygtede, at vaccinen kunne give dem autisme.

Og selv om det i dag er kommet frem, at den forsker, der tilbage i 1990'erne påpegede en sammenhæng mellem MFR-vaccinen og autisme, bevidst forfalskede data i sine undersøgelser, så giver det ingen anledning til fortrydelse hos hende.

- Det ændrer ikke ved mit standpunkt overhovedet. Jeg ved, at der er rigtig mange økonomiske interesser i dette, så hvis de kan drage hans undersøgelser i tvivl, så kan de måske få flere til at bruge vaccinerne, forklarer Heidi Lykholt.

Mistanke om autisme

MFR-vaccinen - børnevaccinen mod mæslinger, fåresyge og røde hunde - blev i slutningen af 1990'erne genstand for en særdeles ophedet debat, efter at den britiske læge Andrew Wakefield havde sat autisme i forbindelse med den.

Tusindvis af forældre undlod at lade deres børn vaccinere, og Wakefield får skylden for, at nogle i dag døjer med sygdomme, som de kunne have undgået.

Større risiko ved indsprøjtning

Sådan ser Heidi Lykholt dog ikke på det.

- Ideelt set kunne jeg godt tænke mig, at børnesygdomme stadig eksisterede, som de gjorde, da jeg var barn. Risiciene ved at sprøjte kemiske stoffer direkte ind i småbørn, hvis immunforsvar endnu ikke er færdig udviklet, ser jeg som større, end ved at få en børnesygdom, som alle på min alder har haft, siger Heidi Lykholt.

Det er ikke kun MFR-vaccinen, som Heidi Lykholt har fravalgt. Hendes børn har slet ikke fået nogle af de vacciner, der er i børnevaccinationsprogrammet.

- Vi har fravalgt alle vacciner, fordi vi er bange for, at børnene skal få bivirkninger blandt andet af de konserveringsmidler, der er i vaccinen.