Fortsat forsamlingsforbud aflyser cykelløb: 'Det er som et slag i maven'

Regeringens beslutning om ikke at hæve forsamlingsforbuddet betyder, at flere idrætsarrangementer ikke kan gennemføres.

Startnumrene til cyklisterne, som skulle deltage i Tjele Langsø Rundt var gjort klar, da motionscykelløbet blev aflyst.

Kristian Steffensen fra foreningen Ørum Cykling måtte sammen med de andre arrangører bag Tjele Langsø Rundt meddele omkring 180 deltagere, at motionscykelløbet ikke kan gennemføres i morgen.

- Det var som et slag i maven, men vi vidste fra starten, at hvis vi ikke kunne overholde sikkerhedskravene, ville vi aflyse, siger Kristian Steffensen.

Tjele Langsø Rundt er ikke det eneste idrætsarrangement, som ikke kan gennemføres.

I går meddelte Sundheds- og Ældreministeriet, at regeringen på baggrund af coronavirus og de stigende smittetal har besluttet ikke at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200 i morgen, som det ellers var planlagt.

Den beslutning fik Danmarks Idrætsforbund til at udsende en pressemeddelelse, hvori organisationen oplyste, at det har ’stor betydning’ for mange idrætsarrangementer, om man må samles 100 eller 200.

Ifølge forbundet kan forskellen på 100 og 200 betyde, at mange idrætsarrangementer ikke kan gennemføres.

- Vi har naturligvis respekt for situationen og har ligesom mange andre med stigende bekymring fulgt udviklingen. Men det er da brandærgerligt, siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund, i pressemeddelelsen.

- Vi er bekymrede på idrættens vegne. Der er en række forbund og foreninger, der arrangerer stævner, som det ikke giver mening at gennemføre, hvis forsamlingsforbuddet ikke kommer op på 200, siger Britt Spangsberg, kommunikationschef i Danmarks Idrætsforbund.

Foreningen Ørum Cykling og de 180 deltagere, som i morgen skulle cykle omkring søen Tjele Langsø mellem Viborg og Hobro, må vente, til smittetallene falder, og forsamlingsforbuddet hæves.

- Man står tilbage med en tom følelse, men vi kommer stærkt igen, siger Kristian Steffensen fra Ørum Cykling.

Facebook
Twitter