Forulempet af politiet på Nørrebro

Et ægtepar på Nørrebro klager nu over politiets visitationer, som de finder ydmygende og aggresive. Politiet beordrede al tøjet af dem og undersøgte dem under bæltestedet på et toilet.

54-årige Sidi Nour- Eddine og hans kone klager nu over politiets fremfærd. (Foto: Mariam Rostami Mosen © DR)

- Vi fik at vide, vi skulle gå ud på toilettet. Der beordrede de al tøjet af os og undersøgte os under bæltestedet.

54-årige Sidi Nour- Eddine og hans kone Marleen Hvidtfeldt er chokerede over politiets måde at lave visitationer på i bydelen. Inden for de seneste uger er deres café og keramikbutik på Nørrebro blevet ransaget tre gange.

Men under ransagningerne forklarer gæsterne og ejeren til DR Nyheder, at de blev beordret ud på toilettet, fik at vide, at de skulle tage deres tøj af og blev undersøgt i endetarmen.

Aggressive betjente

Under den første ransagning viste Sidi Nour-Eddine politiet rundt, da han gerne ville være behjælpelig overfor indsatsen mod bander i bydelen. Men efter tre ransagninger uden dommerkendelse, er det blevet for meget for familien, der ikke har noget med konflikten at gøre.

I sidste uge kom politiet for tredje gang og undersøgte Sidi Nour-Eddine, vennen Abdelhafid Abouarrakha og en tredje person, der befandt sig i butikken.

- De var meget aggressive og råbte af os. De havde taget hunde med og der var masser af betjente. De tog billeder af os mod vores vilje og undersøgte os i endetarmen på toilettet, da vi var nøgne. Det er det mest ydmygende, jeg nogensinde har oplevet, forklarer Sidi Nour-Eddine til DR Nyheder.

Presset til samtykke

Efter flere ransagninger uden dommerkendelse havde politiet den tredje gang medbragt et dokument, Sidi Nour-Eddine skulle underskrive.

- Betjente stillede sig helt tæt på mig, pegede på dokumentet og sagde, at jeg skulle skrive under. Jeg ville gerne ringe til min kone først, men det afviste de og sagde, at jeg skulle skrive under nu. Så jeg skrev under, fordi jeg blev bange.

Visiterer alle

Københavns Politi bekræfter, at dets bandeenhed har ransaget Sidi Nour-Eddine og Marleen Hvidtfeldts butik tre gange inden for kort tid som et led i den verserende bandekonflikt.

- Vi havde fået oplysninger om, at der var folk med tilknytning til banden på Blågårds Plads på adressen. Jeg kan ikke gå ind i den konkrete sag, men jeg kan sige, at de er velkomne til at klage til Københavns Politi og så skal vi nok svare på den, siger Jesper Simonsen, politikommissær hos Københavns Politi.

Ulovlig kropsvisitering

Ifølge advokaterne Merethe Stagetorn, Ulrik Rasmussen og Michael Juul Eriksen har politiet overtrådt reglerne for, hvad de må, når de laver ransagninger og visitationer.

- Hvis det hele er foregået som ejeren og de andre fortæller, så har politiet gjort noget ulovligt, forklarer Merethe Stagetorn.

- De må ikke lave en legemsundersøgelse på folk, medmindre de er sigtet for noget, og så skal det være en læge, der laver undersøgelsen.

Michael Juul Eriksen, der også har været advokat på flere sager om Nørrebro forklarer, at grunden til ransagningen ikke er stærk nok.

- Når politiet har været der tre gange uden at finde noget, så svækker det også deres mistankegrundlag. Der skal være en ordentlig grund for at ransage et sted så mange gange, og det virker usandsynligt på baggrund af oplysningerne, at den grund har været der.

Klager over politiet

På Nørrebro sidder Marleen Hvidtfeldt, Sidi Nour-Eddine og Abdelhafid Abouarrakha og vil klage over politiet og deres måde at ransage på.

- Vi er alle interesserede i, at den her konflikt stopper, men det her er simpelthen for meget. Bare fordi vi bor på Nørrebro, er det ikke ensbetydende med, at vi alle har noget med konflikten at gøre, fortæller Marleen Hvidtfeldt.

MailFormDR: Kontakt

Facebook
Twitter