Forvirrende strejkerygter: DSB opfordrer rejsende til at stå tidligere op

En anonym pressemeddelelse truer med DSB-strejke i morgen.

Strejkerygter skaber usikkerhed omkring, hvorvidt DSB-togene kører i morgen tidlig. (Arkiv). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Uenighed om løn og afskedigelse af tillidsfolk kan munde ud i arbejdsnedlæggelse blandt DSB-ansatte i morgen.

- Der er ikke længere tillidsfolk i DSB fra mandag den 1. april (og nej, det er ikke en aprilsnar), skrev de ansattes faglige organisation, Dansk Jernbaneforbund, i en pressemeddelelse fredag.

Efterfølgende har Ekstra Bladet modtaget en pressemeddelelse fra ’De ansatte i DSB’, som varsler en strejke fra klokken 04 til 15 mandag den 1. april.

De ønsker ikke at stå frem med navn af frygt for at miste deres job.

DSB forventer tog på skinnerne

Hos DSB kender man til den anonyme pressemeddelelse, men har ikke fået et egentligt strejkevarsel.

- Vi forventer, at vi kan køre tog i morgen. Men af forskellige årsager vil det være en god idé at orientere sig på Rejseplanen og dsb.dk, inden man tager afsted i morgen tidlig, og gerne stå lidt tidligere op, fortæller informationschef Tony Bispeskov.

Han påpeger, at der også er to store sporarbejder i gang, som påvirker togtrafikken mellem Odense og København samt mellem Nykøbing Falster og Næstved.

Forbund vil ikke strejke

Dansk Jernbaneforbund har i dag reageret afvisende på den anonyme pressemeddelelse:

- Dansk Jernbaneforbund skal ud fra den forudsætning, at det er medlemmer af Dansk Jernbaneforbund, der har fremsendt pressemeddelelsen hermed understrege, at der ikke må forekomme overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, og at medlemmerne skal holde arbejdet normaliseret den 1. april 2019.

Hverken DSB eller Dansk Jernbaneforbund kan dog endegyldigt afkræfte strejkerygterne.

Derfor kan passagerer vælge alternativer, hvis de skulle ønske det:

- Kunder, der har købt billet til i morgen, kan få refunderet de penge uden gebyr, uanset om det er standard, orange eller orangefri-billetter eller benytte dem om tirsdagen, hvis det er ønsket, fortæller Tony Bispeskov.

Facebook
Twitter