Fotograf truet med pistol af bandemedlemmer

En fotograf blev lørdag aften truet med en pistol, da han var på arbejde i Værebroparken.

Lørdag aften kører politiet væk fra geringsstedet sammen med Local Eyes (bilen er sløret) (© Local Eyes)

Disclaimer: Fotografen Michael Forsmark optræder i denne artikel som kilde. I 2021 stod Michael Forsmark frem i en dokumentar og fortalte, at en række af hans billeder og videoer gennem karrieren har været opstillet, fabrikeret eller tilvejebragt med ulovlige metoder. Samtidig er der blevet draget tvivl om hans troværdighed som kilde. DR Nyheder har ikke grund til at tro, at oplysningerne i denne artikel er opdigtede.

Lørdag aften blev en fotograf fra mediet Local Eyes truet med en pistol, da han skulle dække skyderiet i Værebroparken, hvor en 28-årig mand blev ramt af skud i armen.

På vej fra gerningsstedet kører en bil op på siden af fotograf Michael Forsmark, fortæller han til DR Nyheder.

- Vi er der rimelig hurtigt, for jeg bor tæt på. Jeg får lavet mine billeder, og på vej ned mod deres klub, kommer der en sort bil, hvor der sidder fem mænd i sort tøj op på siden af mig. De standser mig ved det første kryds, og så råber den ene på bagsædet "Det er en af dem," og så kunne jeg godt regne ud, at jeg skulle passe på, siger fotografern Michael Forsmark til DR Nyheder.

Pistol ud af ruden

Ved næste lyskryds overhaler bilen ham indenom.

- Så ruller de vinduet ned, og to mænd på bagsædet trækker en pistol og sigter mod mig. Den ene skriger op, fortæller Michael Forsmark.

- Jeg blev bare så gal, så jeg fik først chokket bagefter, siger han.

Local Eyes er ofte det første medie på gerningsstedet, når der sker noget i blandt andet bandemiljøet og optager video og tager billeder, som flere danske medier bruger.

- Derfor er det ikke første gang, vi prøver det, siger Michael Forsmark.

Truet med kniv tidligere

Bandekonflikten i Storkøbenhavn er optrappet efter nytår med en række skudepisoder og knivoverfald. To mennesker har mistet livet i konflikten, og adskillige er blevet såret.

- Flere af os har prøvet det før. Ude i Skovlunde gik jeg for nogle uger siden gennem en af blokkene. Og så kommer nogle af bandemedlemmerne løbende med en kniv mod mig. Den ene råber og spørger den anden, om han skal dræbe mig, siger Michael Forsmark.

Heldigvis finder bandemedlemmerne hurtigt ud af, at Michael Forsmark er fotograf - og ikke en del af bandekonflikten.

De episoder er bevis på, at situationen er yderst anspændt i miljøet her under bandekonflikten.

- Situationen er anspændt, og de er bange og nervøse, og når jeg er der så hurtigt efter skudepisoden lørdag aften, ligner det, at jeg var en fjende, siger Michael Forsmark.

Politiet ser det som alvorligt

Hos Københavns Vestegns Politi ser man med alvor på sådanne situationer, siger vagtchefen til DR Nyheder.

Han forklarer, at netop sådanne episoder, hvor personer uden tilknytning til bandemiljøet bliver truet eller føler sig forulempet af bandemedlemmerne er noget, politiet holder meget øje med.

- Vi har fået henvendelser fra borgere, der har følt sig forulempet og blevet visiteret og spurgt, hvor de kommer fra. Det er noget vi ser meget alvorligt på, at borgerne ikke kan færdes frit og trygt i området, hvor de bor, siger han.

Vagtchfen bekræfter, at politiet i går aftes fik en anmeldelse ind om trussel med pistol.

- En person har anmeldt en trussel. Anmeldelsen kommer ind 22.43, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, Kim Madsen til DR Nyheder.

Borgere er nervøse

Det er ikke kun pressens fotografer, der er ekstra opmærksomme på sådanne episoder i disse dage. Flere borgere i de berørte områder er nervøse for, om der kan ske dem eller deres børn noget, fortæller Michael Forsmark.

- Jeg har talt med borgere i området, der fortæller os, at de bliver truet og bliver standset i området. De tør ikke, at gå ud om aftenen, siger Michael Forsmark.

Det samme fortæller formand for boligforeningen Blokhaven i Skovlunde, Irene Larsen, til DR Nyheder

Bange for at gå ud

- Det har været utrygt, der er mange af de ældre, der ikke tør gå ud. Flere af dem har sagt til mig, at de ikke tør gå ud, fortæller Irene Larsen.

Og hun fortæller, at der også er mange forældre, som er nervøse for deres børns sikkerhed.

- De er bange for, at der skal ske deres børn noget. Når de har skudt her i Blokhaven har kuglerne skudt over det hele, fortæller hun.

Politiet fortæller DR Nyheder, at de derfor er massivt til stede i områderne.