Fra på lørdag kan man igen fylde biografer og kirker

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke længere, at man holder én meters afstand til andre i det offentlige rum.

Fra på lørdag må man igen fylde biografsalene. (Foto: Krists Luhaers Unsplash)

Fra på lørdag er det slut med de såkaldte afstandskrav i kultur-, idræts- og foreningslivet.

Reglerne har betydet, at det var begrænset, hvor mange mennesker der eksempelvis måtte være til en teaterforestilling eller i biografen - og der var regler for, hvor tæt de måtte sidde. De regler forsvinder altså helt på lørdag, så der nu kan køres med fulde sale. Det oplyser Kulturministeriet.

- Det har stor betydning for blandt andet biografer og teatre, at der nu er mulighed for at lukke langt flere gæster ind til film- og teaterforestillinger, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Kirkeministeriet oplyser, at de nye regler også gælder for kirkerne. Så nu kan også kirkerne altså fyldes med syngende kirkegængere. Det gælder både for Folkekirken og andre trossamfund.

Slut med én meters afstand

Reglerne er blevet fjernet, efter at Sundhedsstyrelsen i dag har ændret sine anbefalinger for afstand i det offentlige rum.

Tidligere var anbefalingen, at man skulle holde én meters afstand til andre mennesker. Men det er nu ændret til, at man blot skal holde afstand til andre, hvor det er muligt.

Det gør det nemmere at afholde møder og arrangementer - og så gør det altså også, at man igen kan fylde teatersale og kirker eller afholde større arrangementer i foreningslivet.

Reglerne fjernes både for siddende og stående gæster. Dog er det stadig sådan, at der til arrangementer med stående gæster højst må være 3.000 personer til stede indendørs og 5.000 udendørs.

Hos Sundhedsstyrelsen lægger man ikke skjul på, at det er den danske vaccineudrulning, der gør, at man kan stille noget slappere krav til, hvilken afstand danskerne bør holde, når vi nyder sensommeren.

- Vi er nu et sted, hvor vi har god kontrol med smitten i samfundet, fordi der er så mange, der har taget imod tilbuddet om at blive vaccineret, lyder det fra Helene Bilsted Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Også til koncerter vil man kunne være flere personer tæt sammen i salene - uanset om man sidder ned eller står op. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)

Hun siger til DR, at de nye anbefalinger vil gøre mange ting lettere i hverdagen.

- Når man er i skole, på arbejde eller til et arrangement behøver man ikke længere holde en meters afstand, og det gør, at man kan afholde flere af de aktiviteter, som vi kender.

- Men det er stadig en god ide at undgå at stimle sammen i køen i supermarkedet, siger hun.

FacebookTwitter