Fra Thisted til Marienborg: Ann diskuterede erhvervsuddannelser med Løkke

Statsministeren inviterede i dag en række danskere til frokostmøde om fremtidens erhvervsuddannelser.

Erhvervsskolelærer Ann Hvid Skouboe var i dag inviteret til arbejdsmiddag på Marienborg for at tale om erhvervsuddannelser.

Normalt kan der være et stykke vej fra virkeligheden på erhvervsskolen EUC Nordvest i Thisted og til politikerne på Christiansborg.

I dag mødtes de to verdener imidlertid i statsministerens embedsbolig Marienborg, hvor erhvervsskolelærer Ann Hvid Skouboe var inviteret til arbejdsmiddag med Lars Løkke Rasmussen (V).

Her diskuterede de blandt andet, hvordan flere drenge kan få sig en uddannelse. Og Ann Hvid Skouboe tror, at statsministeren lyttede til hendes pointer.

- Jeg fik taletid og jeg synes, det var rigtig rart at fortælle om, hvad vi er gode til på EUC Nordvest, lød det fra Ann Hvid Skouboe, da hun senere gæstede Aftenshowet.

Stor drengegruppe får ingen uddannelse

23 procent af alle drenge får ifølge regeringen ikke en uddannelse syv år efter de har forladt folkeskolen. PÅ EUC Nordvest har de haft held med at vende pædagogikken om, forklarer Ann Hvid Skouboe:

- Mange af de elever, jeg møder, har tidligere mødt den der konsekvenstænkning, hvor det er svært at rumme dem. Vi har haft succes med at vende pædagogikken til at ville rumme dem, uanset hvilke forudsætninger de kommer med.

For Lars Løkke Rasmussen har det også være en lærerig dag med indspark og løsningsforslag fra lærerne. Han mener især, at det at møde drengene i øjenhøjde er en løsning, der virker.

Han afviser samtidig, at frokostmøderne med ”helt almindelige danskere” er et udtryk for, at han bare vil fremstå som en politiker der lytter, for at score point.

- Det er jo ikke bare for at vise det. Det er ikke noget værd, hvis vi ikke også lytter efter. Vi er for pokker nødt til at tale med dem, der ved, hvad der rører sig. Man har også interesse som politiker i at vise, man forstår almindelige danskeres problemer.

Ann Hvid Skouboe sætter sig i aften i flyet tilbage mod Nordvestjylland. Hendes konklusion er, at statsministeren har lyttet til de ting, hun foreslog.

- Jeg kan høre, at du har fået mit – og alle andres budskaber med dig. Jeg håber, du tager det til dig, siger hun henvendt til statsministeren.