Fra Tobias Rahim til problemer med MitID: Det søgte vi mest på i år

Både store og små spørgsmål fylder i årets mest populære søgninger på Google blandt danskerne.

Musikeren Tobias Rahim topper listen over de mest googlede personer herhjemme i år. (Foto: © Per Lange/Scanpix og (Grafik) Nathalie Nystad)

"Det er altså rigtigt, det jeg siger. Du ved jo, at jeg altid har ret."

"Ej det passer altså ikke. Jeg googler det!"

De fleste har nok søgt hjælp hos Google for at finde svar på alt mellem himmel og jord.

Hvert år til jul fortæller firmaet bag søgemaskinen, hvad danskerne har søgt på i løbet af året. I år er det særligt dystre emner som krig i Ukraine og priser på el og benzin, der fylder i danskernes søgehistorik.

Se listerne her.

Tryk dig frem og tilbage i billedgalleriet for at se de mest søgte danskere fra 1. til 10.

Årets mest populære søgninger

 • 1. "VM" er det mest populære søgeord i år. Her ses de danske spillere før gruppekampen mellem Australien og Danmark i Doha, hvor Danmark tabte 1-0 og røg ud af VM. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
 • 2. "Tour de France" er nummer to på listen. Danskerne fejrede Jonas Vingegaard på Rådhuspladsen i København og i Tivoli, da han vandt årets Tour de France. (Foto: © Thomas Lekfeldt, Ritzau Scanpix)
 • 3. "Elpriser" er nummer tre på listen. De stigende priser på el fylder meget i medierne og husholdningsbudgettet. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
 • 4. "Ukraine" er nummer fire på listen. Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, er her i Kherson-regionen den 14. november sammen med ukrainske soldater efter en periode med ukrainsk fremgang på slagmarken. (Foto: © Presidential Office of Ukraine/picture-alliance/dpa/AP Images)
 • 5. "Sidney Lee" er nummer fem på listen. Her ses han til Reality Awards 2021. Den kendte tv-personlighed og realitydeltager med det borgerlige navn Sidney Hassel Hansen døde 16. maj 2022. Han blev 43 år. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
 • 6. "Kandidattesten" er nummer seks på listen. Ved valget i år var valgdeltagelsen den laveste i mere end 30 år. Kilde: Ritzau, Danmarks Statistik, KMD og Folketingets hjemmeside. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)
 • 7. "Klimaforandringer" er nummer syv på listen. Ny forskning viser, at Indlandsisen smelter hurtigere, end man før har troet, og i efteråret var temperaturen på Indlandsisen op mod ni grader over normalen, skriver DMI. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
 • 8. "Meningsmåling" er nummer otte på listen. Google-søgningerne er formentlig ofte endt ved en af de utallige meningsmålinger op til årets folketingsvalg. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
 • 9. "Abekopper" er nummer ni på listen. Abekopper er en virussygdom, man mener udspringer fra gnavere. Sygdommen kan ligne skoldkopper grundet de små blærer, som kan følge med virussen. I foråret 2022 blev der opdaget tilfælde af abekopper i Danmark. (Foto: © STRINGER, Ritzau Scanpix)
 • 10. "Benzinpriser" er nummer ti på listen. Priserne på benzin og diesel er steget massivt, efter krigen i Ukraine er brudt ud. (Foto: © Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix)
1 / 10

Tryk dig frem og tilbage i billedgalleriet for at se de søgeord, som er steget mest i antal søgninger forhold til sidste år.

Årets mest populære spørgsmål

 • 1. "Hvorfor er der krig i Ukraine?" er spørgsmålet, der topper listen. Her ses en ældre kvinde med sin rullekuffert, der går foran en ødelagt bygning i Bakhmut i Donetsk-region den 4. december. (Foto: © YEVHEN TITOV, Ritzau Scanpix)
 • 2. "Hvorfor er diesel dyrere end benzin?" er nummer to på listen. Mange danskere mærker til de stigende priser på diesel og benzin. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
 • 3. "Hvorfor angriber Rusland?" er nummer tre på listen. Her ses en russisk militærefterforsker, der arbejder inde i en boligbygning, som er blevet stærkt beskadiget under de seneste beskydninger i forbindelse med konflikten mellem Rusland og Ukraine i Donetsk. (Foto: © ALEXANDER ERMOCHENKO, Ritzau Scanpix)
 • 4."Hvorfor virker MitID ikke?" er nummer fire på listen. MitID har i efteråret blandt andet været under heftig kritik for at være svær at installere på telefonen for mange danskere, ligesom MitID har mødt kritik for ikke at være sikkert nok. (Foto: © LISELOTTE SABROE, Ritzau Scanpix)
 • 5. "Hvorfor spiller Danmark med sørgebind?" er nummer fem spørgsmål på listen. Sørgebindet, som spørgsmålet drejer sig om, er et regnbuefarvet armbind, hvor der står påtrykt: ’one love’- eller på dansk: ’en kærlighed’. Det var meningen, at Simon Kjær, der er anfører for herrelandsholdet, skulle bære bindet under VM for at vise, at landsholdet kæmper for antidiskrimination. Det forbød Fifa, og derfor droppede DBU armbindet. Det har siden mødt massiv kritik. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
 • 6. "Varmecheck hvornår?" er nummer seks på listen over de mest populære spørgsmål i år. Varmechecken, der blev vedtaget af et flertal i folketinget, skulle komme de stigende varmeregninger hos danskerne til livs. (Foto: © CHARLY TRIBALLEAU, Ritzau Scanpix)
 • 7. "Hvornår er strømmen billigst?" er nummer syv på listen. Mange danskere bruger i dag forskellige apps til at få et overblik over, hvornår priserne på el er billigst. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)
 • 8. "Hvornår starede krigen i Ukraine?" er nummer otte på listen. Krigen startede den 24. februar 2022, da Rusland første gang angreb Ukraine. (Foto: © MIKHAIL METZEL/KREMLIN POOL/SPUT, Ritzau Scanpix)
 • 9. "Hvem kan få varmecheck?" er nummer ni på listen. (Foto: © Kristian Djurhuus, Ritzau Scanpix)
 • 10. "Hvem vinder valget?" er nummer ti på listen. Socialdemokratiet fik det bedste valg i 20 år og er størst i næsten hele Danmark. (Foto: © Jonathan Nackstrand, Ritzau Scanpix)
1 / 10

Tryk dig frem og tilbage i billedgalleriet for at se de spørgsmål, som er steget mest i antal søgninger i forhold til sidste år.

Årets mest googlede personer

 • 1. "Tobias Rahim" er nummer et på listen over mest googlede personer i 2022. Musikeren er særligt kendt for sangen "Stor Mand", som han har lavet sammen med Andreas Odbjerg, samt "Mucki Bar", der handler om værtshuset Mucki Bar på Nørrebro, som Rahims onkel ejer. (Foto: © Mathias Eis, Ritzau Scanpix)
 • 2. "Vladimir Putin" er nummer to på listen. Den 24. februar i år annoncerede Ruslands præsident, Vladimir Putin, i en tv-tale en ”særlig militær operation” i Ukraine, hvorefter Rusland indledte krigen mod Ukraine. (Foto: © MIKHAIL METZEL/KREMLIN POOL/SPUT, Ritzau Scanpix)
 • 3. "Sidney Lee" er nummer tre på listen. Den 16. maj i år gik den kendte Tv-personlighed bort. Han blev 43 år. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
 • 4. "Johnny Depp" er nummer fire på listen. Skuespilleren vandt i juni over sin ekskone skuespilleren Amber Heard i en spektakulær retssag, som begyndte, da Heard blandt andet beskyldte Depp for partnervold. Beskyldningen gik dog også den anden vej. (Foto: © Jim WATSON, Ritzau Scanpix)
 • 5. "Jonas Vingegaard" er nummer fem på listen. Den danske cykelrytter fra Løgstør blev dette års vinder af Tour de France. (Foto: © HOW HWEE YOUNG, Ritzau Scanpix)
 • 6. "Amber Heard" er nummer seks på listen. Skuespilleren blev i 2016 skilt fra Johnny Depp og beskyldte ham for vold. Det endte i en retssag, som hun tabte. (Foto: © EVELYN HOCKSTEIN, Ritzau Scanpix)
 • 7. "Holger Rune" er nummer syv på listen. Tennisspilleren vandt karrierens største finale den 6. november, da han i en yderst dramatisk finale ved Paris Masters slog ingen andre end den 21-dobbelte serbiske grand slam-vinder, Novak Djokovic. (Foto: © CHRISTOPHE ARCHAMBAULT, Ritzau Scanpix)
 • 8. "Hugo Helmig" er nummer otte på listen. Popstjernen, der bragede ind på den danske og internationale musikscene, døde den 23. november. Han blev 24 år. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
 • 9. "Alex Vanopslagh" er nummer ni på listen. Formanden for Liberal Alliance er en af de politikere, der er særligt kendt blandt unge, som har givet ham navnet "Daddy Vanopslagh". Ved valget fik hans parti, Liberal Alliance, 7,9 procentpoint af de samlede antal stemmer. Det svarer til 14 mandater. (Foto: © Mathias Svold, Ritzau Scanpix)
 • 10. "Mette Frederiksen" er nummer ti på listen. På billedet er statsministeren netop ankommet til Christiansborg på valgaftenen den 1. november. Kort forinden har hun fået meldingen om, at der er rødt flertal. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Ritzau Scanpix)
1 / 10

OBS. Denne liste er målt på rå volumen og altså ikke - som ovenfor - de søgninger, der er steget mest.