Frafalder sigtelse for børnedrab

En 26-årig odenseansk mor slipper for sigtelsen for drab på sine to spædbørn,der begge blev fundet døde to forskellige steder i det nordvestlige Odense.

Statsadvokaten for Fyn har frafaldet sigtelserne mod en 26-årigodenseansk mor for drab på sine to spædbørn - en datter, som hunfødte i 1992 og en søn, født i 1998. Begge spædbørn blev fundetdøde to forskellige steder i det nordvestlige Odense. -Statsadvokaten har opgivet at gennemføre sagen mod kvinden somdrabssag, fordi det ikke er muligt at føre bevis for, at børnene erblevet dræbt af moderen. Det betyder, at kvinden i dag vil bliveløsladt, siger vicepolitimesteren Jeanette Wincentz Andersen fraOdense Politi. Odense Politi er i stedet af statsadvokaten blevetbedt om at forfølge sagen mod kvinden efter straffelovens paragraf251. Dermed bliver kvinden retsforfulgt for uforsvarligt at haveudsat sine børn for alvorlig fare efter fødslen. Strafferammen forovertrædelse af denne paragraf er maksimalt et års fængsel.

Jeanette Wincentz Andersen indrømmer, at politiet aldrig fandtud af, hvad de to børn døde af.

Børnenes 26-årige mor blev anholdt og fængslet 11. februar,efter hendes spæde drengebarn var blevet fundet af enforbipasserende mand. Liget var pakket ind i nogle plasticposer ogefterladt i en krat ved Villestofte Skovvej.

Kvinden afviste dengang, at hun havde dræbt barnet, menindrømmede, at hun havde anbragt det i krattet, efter at barnet vardød som følge af et uheld.

Den 25. februar fandt politiet efter den drabssigtede kvindensanvisning liget af det andet spæde pigebarn, der lå gravet ned veden gård i Gl. Korup.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk