Frank Dahlgaard ekskluderet af de konservative

Det rebelske konservative folketingsmedlem Frank Dahlgaard blev i dag ekskluderet af en enig folketingsgruppe, fordi han offentligt har udtalt, at han har stemt på en EU-kandidat fra Dansk Folkeparti.

Det rebelske konservative folketingsmedlem Frank Dahlgaard blevi dag ekskluderet af en enig folketingsgruppe, fordi han offentligthar udtalt, at han har stemt på en EU-kandidat fra DanskFolkeparti. Han er samtidig ekskluderet af partiet, oplyserpressechef Thomas Torp fra Den Konservative Pressetjeneste.

Ifølge partiets vedtægter er det folketingsgruppen, der træfferbeslutning om eksklusion af folketingsmedlemmer, menshovedbestyrelsen tager stilling til eventuel eksklusion af øvrigepartimedlemmer.

Frank Dahlgaard stemte på Mogens Camre, og det mente partietsledelse var illoyalt. Partileder Pia Christmas-Møller siger, atFrank Dahlgaard har fået mange advarsler.

- Jeg vil argumentere for min sag på gruppemødet. Bliver jegekskluderet, er det det samme som at kalde den fjerdedel afpartiet, der er EU-kritiske, for andenklasses konservative, sagdeFrank Dahlgaard inden mødet.

Formanden for Konservativ Ungdom (KU), Kasper Kyed, beklager, atder atter er opstået uro i den konservative folketingsgruppe.

- Det kunne vi, ligesom alle andre konservative, godt haveundværet. Vi vil helst have fred, så vi kan arbejde, siger KasperKyed, der dog vurderer den aktuelle ballade til ikke 'at være såslemt, som det plejer'.

Frank Dahlgaard erkendte i DR2s Før Deadline, at han måske ergået for langt ved at stemme på en ikke-konservativ kandidat.

Det var anden gang i år at den konservative folketingsgruppe togstilling til en eksklusioin. Sidste gang mislykkedes det forledelsen af sende Jens Heimburger ud af partiet, han blev i stedetsendt på orlov.

Facebook
Twitter