Frank Jensen besøgte Mjølnerparken: Kan godt forstå at folk er utrygge

Københavns overborgmester håber 'Al Capone-metode' kan få bandemedlemmer bag tremmer.

Overborgmester Frank Jensen (S) havde droppet valgkampen for at vise sin sympati ved Mjølnerparken.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) blandede sig med beboerne her til aften foran MjølnerparkenNørrebro i København.

Efter gårsdagens skuddrab på en 22-årig mand var det vigtigere for Frank Jensen at vise sin sympati på Nørrebro fremfor at jagte stemmer i Husum forud for kommunalvalget den 21. november.

- Jeg har afbrudt min valgkamp i Husum for at udvise min medfølelse for de mennesker i Mjølnerparken, der føler sig meget pressede. Jeg kan godt forstå, de føler sig utrygge og kede af det, siger Frank Jensen.

Bandekrigen har krævet flere ofre i den seneste tid, og i dag valgte politiet at opruste med mobile politistationer både ved Mjølnerparken, Indre Nørrebro og Tingbjerg, som alle er områder, der er belastede af bandekrigen.

Beslutningen kom blandt andet efter en appel fra Lejerbo, der har ønsket mere politi i området.

- Jeg er glad for den hurtige reaktion ovenpå den tilkendegivelse fra Lejerbos formand. Det er det, der skal til - myndighederne skal stå sammen, og vi skal vise, at vi kan knække det her bande-uvæsen, siger Frank Jensen.

Der blev tændt lys og lagt blomster foran Mjølnerparken her til aften.

Store biler og guldkæder

Overborgmesteren understreger væsentligheden i at kommunen, politiet og Skat arbejder i samme retning for at komme banderne til livs.

Der skal lægges pres på banderne, og Frank Jensen fremhæver det, han kalder en 'Al Capone-metode'.

- Vi skal gå efter de penge, de tilvejebringer via deres kriminalitet. Vi går sammen om at gennemtrawle deres familier for at finde ud af, hvordan de er kommet til de store biler, de kører i, og de guldkæder, de går med.

- Det skal ikke finde sted i vores land, at man kan tilvejebringe så mange penge via kriminalitet. Der skal lægges pres på dem, så de forstår, at det ikke nytter noget, siger Frank Jensen.

Tidligere på dagen var mange mødre fra Mjølnerparken samlet via initiativet 'Vi tager gaderne tilbage'. De frygter for deres børns liv og forsøgte at råbe politi og politikere op.

- 'Vi tager gaderne tilbage' har været her i mange år, og de vil ikke finde sig i noget. Vi står sammen, og borgerne her skal have den samme politibeskyttelse som alle andre borgere, siger Frank Jensen.

Tre mænd blev i dag varetægtsfængslet frem til den 21. november for medvirken til drab efter skyderiet i går i Mjølnerparken.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter