Frank Jensen: Christianitterne må tage afstand

Københavns overborgmester vil bekæmpe Pusher Street ved at legalisere hash.

En løsning, som Københavns Kommune har været fortaler for, er en legalisering af hash. Det udspil, holder Frank Jensen fortsat fast i.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) understreger, at det er absolut nødvendigt, at christianitterne tager afstand fra den kriminalitet, der foregår i Pusher Street, hvis der igen skal skabes tryghed for Københavns borgere i området.

- Der er to billeder af Christiania. Pusher Street, som udvikler sig i en meget uheldig retning. Og så har vi et andet Christiania, hvor vi har et samarbejde, hvor vi koordinerer en lang række kommunale initiativer. De kræfter må nu træde frem og lægge afstand til det kriminelle netværk, der har erobret Pusher Street. Det er en klar opfordring, ellers kan vi ikke komme videre, siger Frank Jensen forud for det beboermøde på Christiania, der er indkaldt til i aften.

Som situationen er efter skyderiet i aftes, hvor to betjente og en civil person blev skudt, kan overborgmesteren ikke anbefale folk at færdes i Pusher Street.

- Nej, sådan som det udviklede sig i aftes, er jeg nødt til at sige, at forholdene i Pusher Street er sådan, at jeg ikke vil anbefale nogen københavnere at gå i Pusher Street. Det er et meget farligt sted i byen, siger Frank Jensen.

Legalisering af hash

Han har nu indkaldt justitsminister Søren Pind (V) til et møde med de øvrige borgmestre for at få løst problemerne på Christiania.

- Vi driver en lang række institutioner tæt på Christiania, og vi er nødt til at samarbejde med staten for at kunne sikre borgernes tryghed, sådan at deres børn og familier kan færdes. Sådan som tilstanden er nu, er de også stærkt bekymrede, understreger Frank Jensen.

En løsning, som Københavns Kommune har været fortaler for, er en legalisering af hash. Det udspil, holder Frank Jensen fortsat fast i.

- Vores forslag står ved magt. Vi har at gøre med nogle meget alvorligt, kriminelle bander, der vil gøre hvad som helst for at holde på markedet. Målet er, at tage markedet væk fra de kriminelle, som man har gjort i mange amerikanske stater, siger Frank Jensen.