Frank Jensen efter skyderier: Vi skal have stoppet det her vanvid

Københavns overborgmester opfordrer justitsminister Søren Pape Poulsen til at stille alle nødvendige ressourcer til rådighed.

(ARKIV) Overborgmester Frank Jensen sender en direkte opfordring til justitsminister Søren Pape Poulsen om at sætte alle sejl ind mod de bevæbnede bander. (Foto: Maria Albrechtsen Mortensen © Scanpix)

Rystet og vred.

Det var overborgmester i København, Frank Jensens, reaktion, da han hørte, om skudepisoden i går aftes i bydelen Nørrebro. Episoden var den ottende af sin slags i hovedstaden på en uge.

Skyderierne fandt sted kort efter klokken 21 i et tæt befolket område, og tre mænd blev såret. Politiet vurderer, at to af de sårede var tilfældige ofre. Det er især denne detalje, som får byens overborgmester op i det røde felt.

- Jeg er vred over, at vi nu igen ser, hvordan splittelse i bandemiljøet får lov at tage gaderne fra københavnerne på Nørrebro, siger han og tilføjer:

- Og jeg er så vred over, at der er tre ofre for skyderierne i går, hvoraf politiet vurderer, at de to er fuldstændig sagesløse mennesker, der sad i deres bil og blev skudt på af rivaliserende bander. Det er fuldstændig uhørt, siger Frank Jensen (S).

Appel til Pape

Det er ikke første gang, at overborgmester Frank Jensen er vidne til bandekrig i sin bys gader.

Da banderne Loyal to Familia og Brothas sidste år var i våbnet konflikt i gaderne, var det politiets fortjeneste, at de i december indgik en aftale om at lægge våbnene, mener Frank Jensen.

- Det som lykkedes sidste sommer var, at få presset banderne så meget op i en krog, at de opgav at fortsætte skyderierne og deres opgør. Det er selvfølgelig opgaven nu at få presset banderne op i den samme krog, så de stopper det her vanvid, siger Frank Jensen.

Politidirektør Anne Tønnes oplyste tidligere i dag, at Københavns Politi har indsat ekstra patruljebetjente for at stoppe skyderierne. Og sådan en indsats er ikke gratis. Derfor appellerer Frank Jensen til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om at støtte byens politi økonomisk.

- Vi ved alle sammen, at det er justitsministerens politi, og der skal fra min side lyde en opfordring til, at man giver en utvetydig opbakning til Københavns Politi, så man har alle de ressourcer, det kræver at få det her vanvid stoppet, siger han.

Et spørgsmål om tid

Meget tyder dog på, at Frank Jensen ikke behøver råbe særlig højt for at få justitsministerens opmærksomhed.

På Det Konservative Follkeparties landsråd tidligere i dag rasede Søren Pape Poulsen mod banderne i sin formandstale.

- Vi helmer ikke, før disse vanvittige mennesker er låst inde, sagde han fra talerstolen.

Justitsministeren har indkaldt politiforligskredsen til møde for at planlægge den videre strategi for kampen mod banderne. Han er overbevist om, at bandepakken, som blev vedtaget i 2017, sikrer politiet de redskaber, de har brug for.

- Vi har så mange redskaber. Jeg hører ikke fra politiet, at det er redskaber, der mangler, men der er simpelthen det, at der bliver skudt i gaderne, siger han og fortsætter med et løfte:

- Og ligesom at vi gik hårdt til dem sidste år, kommer vi til at gøre det igen. Det er kun et spørgsmål om tid, før mange af dem er i fængsel.

Facebook
Twitter