Frankrig vil køre straffesag mod drabsdømt Bandidos-rocker

Tidligere krigsminister protesterer imod udsigten til ophold bag franske tremmer. Udlevering afgøres af ret.

Frankrig har bedt om at få udleveret en såkaldt krigsminister i Bandidos i en sag om grov vold.

Herhjemme er han for tiden varetægtsfængslet, indtil landsretten får afgjort, om han deltog i likvideringen af tre unge mænd i en lejlighed på Frederiksberg. I byretten blev han af et nævningeting kendt skyldig i forbrydelsen og idømt fængsel på livstid.

Den 34-årige rocker vil ikke frivilligt lade sig udlevere til Frankrig og tage et ophold bag franske tremmer, og derfor skal spørgsmålet nu afgøres af retten.

- Frankrig har udstedt en europæisk arrestordre på ham, siger anklager Søren Harbo i Københavns Politi.

Det er nærmere bestemt myndighederne i Marseilles, der ønsker at afvikle en straffesag mod danskeren.

Rigsadvokaten har sagt ja, men vil dog ikke gå med til, at rejsen sker straks.

- Vi ser det ikke som en realistisk mulighed, at han udleveres, inden ankesagen i landsretten er gennemført, siger Søren Harbo.

Den 34-årige er en veteran indenfor rockermiljøet, som han gik ind i som 19-årig.

Han var avanceret til såkaldt krigsminister i Bandidos i Vanløse, da tre unge mænd en nat i november 2015 blev dræbt på Frederiksberg. Mike Vinther, Philip Rasmussen og Suhaib Jaffar blev skudt, da de lå og sov. Gerningsmændene sneg sig ind i lejligheden via et stillads ved bygningen.

Undervejs har han nægtet sig skyldig, men byretten lagde blandt andet vægt på, at der på stilladset blev fundet et aftryk af et par Fred Perry-sko, som kunne tilhøre den tiltalte.

/ritzau/