Frankrigs indenrigsminister rejser til Danmark efter skuddrama

De skød på os udefra, fortæller fransk ambassadør efter skudangreb i København.

Også ved Østerfælled Torv på Østerbro i København har politiet spærret af.

Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, vil så snart som muligt rejse til Danmark for at udtrykke sin støtte efter skuddramaet på kulturcenteret Krudttønden på Østerbro i København.

Det skriver flere internationale medier.

En civil borger er blevet dræbt, og tre betjente er såret, oplyser Københavns Politi til DR Nyheder.

Frankrigs ambassadør, François Zimeray, deltog i debatarrangementet i kulturcenteret om kunst, blasfemi og ytringsfrihed.

Ambassadøren er uskadt, og skrev midt under episoden på Twitter, at han var okay.

- Jeg er i live og stadig i bygningen, skrev han.

https://twitter.com/francedk/status/566612886253240320

Og den franske præsident Fransois Hollande har allerede sendt en hilsen til Helle Thorning-Schmidt (S), hvori han udtrykker solidaritet med Danmark, skriver britiske The Guardian.

'Ligesom Charlie Hebdo'

François Zimeray sammenligner episoden med det terrorangreb, der skete mod satirebladet Charlie Hebdo i januar. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

- De skød på os udefra. Det var med samme intention som på Charlie Hebdo, bortset fra, at de ikke lykkedes med at komme ind, siger Francois Zimeray.

Skuddramaet på Østerbro har allerede fået stor international bevågenhed, og historien er allerede ude på store medier som BBC, Reuters og flere franske medier.

Den svenske Muhammed-tegner Lars Vilks deltog også under massiv politibeskyttelse ved debatarrangementet. Heller ikke han er kommet noget til.

Ifølge DR Nyheders retskorrespondent, Claus Buhr, er motivet til skudepisoden endnu ukendt. Men politiet arbejder ud fra en teori om, at angrebet kunne være rettet mod Lars Vilks.

Han har tidligere været udsat for attentatforsøg og lever en beskyttet tilværelse med livvagter.

Teknikere indsamler beviser

DR Nyheders reporter på stedet fortæller, at politiets teknikere nu er gået i gang med at sikre sig spor på gerningstedet.

De omkringliggende gader ved Krudttønden er afspærret, og politiet er massivt til stede, hvor de med afspærringsbannere har lukket flere gader.

Det betyder, at mange Østerbro-borgere ikke kan komme hjem til deres lejligheder.

dr.dk følger hele historien live. Følg med lige her.

Ved du noget? Tip os på 1212@dr.dk

FacebookTwitter