Fransk storrøver tiltalt for at planlægge nyt stort røveri

Fem mænd er tiltalt i sagen. Hovedmand er tidligere dømt for et af danmarkshistoriens største røverier.

Ved røveriet mod Dansk Værdihåndtering spærrede flere skraldebiler indfaldsvejene, så politiet ikke kunne komme frem til gerningsstedet. (Foto: MOGENS FLINDT © Scanpix)

En 50-årig franskmand, der tidligere er dømt som hovedmanden bag et af danmarkshistoriens største røverier, var sidste efterår i fuld gang med at planlægge endnu et spektakulært røveri i Danmark.

Det mener politi og anklagemyndighed, der har tiltalt den 50-årige og fire andre mænd for at planlægge et røveri mod en værdihåndteringsvirksomhed i Taastrup, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Gummiged bragede gennem muren

I 2012 idømte Østre Landsret manden ti års fængsel for at være hovedmanden bag et røveri mod Dansk Værdihåndtering i august 2008, der gav et udbytte på 62 millioner kroner.

Desuden blev han for tredje gang udvist for bestandigt i forbindelse med en røveridom.

Røveriet mod DVH skete i de tidlige morgentimer. Med en gummiged bragede røverne gennem væggen til virksomheden, hvorefter seks maskerede røvere gik ind og fyldte 62 millioner kroner i medbragte tasker.

Medgerningsmænd havde stillet ti skraldebiler på tværs af indfaldsvejene og stukket syv af dem i brand. Desuden spredte røverne partisansøm ud over vejene i området, så røverne slap væk.

Ved røveriet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby i 2008 blev Banemarksvej spærret af denne lastbil. (Foto: MOGENS FLINDT © Scanpix)

Kun fire millioner kroner fra kuppet er efterfølgende blevet fundet. De lå begravet i baghaven hos den 50-åriges kæreste i Odense.

Brændende busser skulle bruges

Ifølge den nye tiltale var det nogenlunde samme fremgangsmåde, der skulle bruges ved det planlagte røveri i Taastrup.

De fem mænd skal angiveligt have undersøgt muligheden for at skaffe sprængstoffer og entreprenørmaskiner. De skal også have planlagt, hvordan for eksempel brændende busser kunne forsinke politiet.

Desuden skal de have rekognosceret mod både virksomheden og politigården i Albertslund.

Men politiet kom på sporet af røvernes planer. Den 26. november sidste år udsendte politiet en efterlysning af den nu 50-årige mand, fordi man havde oplysninger om, at han igen var i Danmark. To dage senere blev han anholdt.

Loomis var mål for nyt røveri

I grundlovsforhøret kom det frem, at målet var firmaet Loomis, der 1. april 2008 udsat for et røveri i Glostrup. Her slap gerningsmændene også væk med 62 millioner kroner. Det røveri er aldrig opklaret.

De fire andre tiltalte mænd er i alderen fra 22 til 27 år.

Det er endnu uvist, hvornår sagen kommer for retten.

/ritzau/

Facebook
Twitter