Franskmand taget for dramatisk lystrup-røveri

Politiet i Østjylland har nu fået udleveret fransk røver, der blev anholdt i Holland, for bankrøveri fra 2009.

De tre røvere ventede i seks-syv minutter på, at tidslåsen i banken skulle udløses, så de kunne få pengene med. (© Østjyllands Politi)

To et halvt år efter et voldsomt bankrøveri i Lystrup har Østjyllands Politi nu fået fat i en 28-årig franskmand, der sigtes for røveriet.

Han har afsonet en røveridom i Holland, og kan nu se frem til endnu flere år bag tremmer i Danmark.

Manden fremstilles torsdag i grundlovsforhør i Aarhus.

Truede med maskinpistol

Det var i august 2009, at tre fransktalende røvere bevæbnet med en maskinpistol truede kunder og ansatte ned på gulvet og sparkede flere døre ind i de ni minutter det tog, at gennemføre røveriet.

I alt lykkedes det trioen at stikke af med 240.000 kroner fra Danske Banks afdeling på Lille Elstedvej i Lystrup.

Røverne flygtede i en VW Polo, der oprindeligt var stjålet i Flensborg. Den blev senere fundet udbrændt i en forstad til Amsterdam.

Lige fra starten stod det klart, at røverne, der bar bøllehat og paryk, talte fransk sammen.

- Da bilen bliver fundet udbrændt dernede, så sender vi vores materiale til hollandsk politi og til Interpol, fortæller politikommissær Vagn Martinussen.

Røvede bank i Holland

Fra banken havde man gode billeder fra overvågningskameraerne, og de gav pote i starten af 2010.

- Et halvt år senere er der et røveriforsøg i Holland, hvor den 28-årige bliver anholdt på friske spor. Der er så en vaks hollandsk kollega, der siger "mon ikke vi lige skal se på billederne fra Danmark", siger Vagn Martinussen.

Franskmanden har siden februar 2010 afsonet dommen for røveriforsøget i Holland, og kan nu afsluttet sit regnskab med myndigheder i Danmark.

De to andre gerningsmænd er til gengæld ikke fundet endnu.

Danmark har flere gange tidligere været mål for netop franske røvere, der er rejst herop for at udnytte, at sikkerheden i danske banker har været lavere end andre steder i Europa.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk