Fredagsbøn i gyllestank

Den bebudede muslimske fredagsbøn for fred i Irak forløb i ro og fred. Men arrangementet blev gennemført i en stank af gylle. Modstandere af fredsdemonstrationen havde nemlig tidligere på dagen hældt gylle ud over Københavns Rådhusplads.

Muslimer i Danmark holdt deres fredagsbøn på Rådhuspladsen iKøbenhavn. Arrangementet var en demonstration for fred i Irak ogforløb uden problemer, men i en ram stank af gylle.

Modstandere af demonstrationen havde timer inden hældt gylle udover pladsen i det centrale København, men kommunen fik det skylletaf pladsen inden arrangementet startede midt på dagen.

Demonstrationen er blevet kritiseret fra mange sider, blandtandet for at adskille mænd og kvinder under bønnen, som det ermuslimsk praksis, og for at grave kulturkløften mellem danskere ogindvandrere dybere.

Arrangementet, der var sat i scene af lokalpolitikeren TanwirAhmed fra Det Radikale Venstre, blev afholdt på dansk for athenvende sig til andre end blot muslimer i Danmark. Deefterfølgende taler var også på dansk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk