Fredelig nat i København

Efter flere nætter med voldsomme sammenstød på Nørrebro og på Christianshavn, var der i nat stille i de urolige bydele. En demonstration ved Nørrebrohallen endte fredeligt.

Politiet var talstærkt mødt op på Nørrebro lørdag aften. Trods enkelte stenkast forløb alt roligt. (Foto: © Lars Helsinghof, Scanpix)

Efter flere nætter med voldsomme sammenstød på Nørrebro og på Christianshavn, var der i nat stille i de urolige bydele.

Lørdag aften begyndte med et massivt politiopbud ved Nørrebrohallen, hvor en gruppe unge tidligere på aftenen var samledes til demonstration. Også ved det ryddede ungdomshus på Jagtvej ved Nørrebros Runddel var der posteret store politistyrker.

Politiet rykkede ud

Det kom ikke til direkte konfrontationer mellem politi og unge. Der blev affyret enkelte kanonslag, og kort efter klokken 23 blev der kastet med brosten.

Politiet rykkede med det samme ud med forstærkning og kontrollerede alle, der var i området, hvor stenene blev kastet, fortæller DR's reporter på stedet.

Ritzaus oplyser, at også en gruppe nynazister var på gaden på Nørrebro.

Bål på Christianshavn

På Christianshavn var en store politistyrke opmarcheret på Christianshavns Torv. Omkring klokken oplyste en beboer på Christianshavn til DR Nyheder, at mellem 30 og 50 hætteklædte uromagere havde tændt bål ud for indgangen til Christiania.

Uromagerne var blevet mødt af et lignende antal christianitter, som opfordrede dem til at tage maskerne af og gå hjem. Samtidig hældte christianitterne vand på bålet for at slukke det.

Senere på natten blev en bil stukket i brand i Prinsessegade. Politiet var dog hurtigt på stedet og fik kontrol over situationen. 12-15 personer blev anholdt.

Fredsvagter

Eleverne på Christianshavns Gymnasium har tilsyneladende fået nok af urolighederne, efter at deres skole blev raseret natten til lørdag.

Sammen med lærere, christianitter og christianshavnere, har eleverne dannet en fredsvagt, "som symbolsk skal værne om vores bydel, og prøve at holde problemerne væk fra Christianshavn og vores skole", oplyser eleverne i en pressemeddelelse.