Fredericia: Bil- og togtrafik påvirket af eksplosionsfare

De store indfaldsveje til Fredericia er afspærret, og der er indsat busser i stedet for tog.

En voldsom brand i en tank med palmeolie hærger i øjeblikket på Fredericia Havn. Branden er så kraftig, at der er eksplosionsfare, og derfor er flere beboere blevet evakueret.

Men eksplosionsfaren har også direkte konsekvenser for trafikken i Fredericia.

- Indfaldsvejene til byen er lukket. Det drejer sig om Strandvejen fra Erritsø Bygade via Vester Ringvej til Vejlevej, fortæller Verner Pedersen, der er vicepolitiinspektør fra Sydøstjyllands Politi, til DR Nyheder.

Se optagelser fra branden i nat:

Politi og hjemmeværn sørger desuden for fysiske afspærringer, så folk ikke kan komme ind på de små veje i de områder, hvorfra folk er blevet evakueret.

Verner Pedersen oplyser, at også togtrafikken er påvirket, da der er indsat busser til at køre udenom strækningen, hvor politiet vurderer, at det er for farligt at opholde sig.

Politiet oplyser, at evakueringen af beboerne i området er overstået, men at folk i området fortsat skal holde sig indendøre. Der er fortsat en kilometer stor afspærring rundt om området med branden.

- Vores brandvæsen har vanskeligt ved at komme hen og slukke branden, så det er ikke til at sige, hvor længe der er eksplosionsfare. Men vi antager, at der går mindst et halvt døgn, inden branden er slukket - hvor længe der er eksplosionsfare er umuligt at forudse, siger vicepolitiinspektør Verner Pedersen.