Frederik er den første indflytter: Hoteller bliver de nye studieboliger

En trængt hotelbranche tænker kreativt og langtidsudlejer nu værelser til boligløse studerende.

Kokkeeleven Frederik Thorsen er den første studerende, der er flyttet ind på et hotel, der er begyndt at leje sine værelser ud. (© dr)

Med sin rullekuffert i hånden går kokkeelev Frederik Thorsen hen ad gangen på Absalons Annex Hotel på Vesterbro i København. Han stopper foran værelse 323 og låser sig ind i sit nye hjem.

- Det er lidt, ligesom når man er på sommerferie. Der er lidt samme følelse over det, når man får det der nøglekort. Forskellen er, at jeg bor her.

Frederik Thorsen er den første studerende, der flytter ind på hotellet, men han er langt fra den eneste. Der står allerede 40 studerende på listen, der kommer til at flytte ind den kommende tid, fortæller hoteldirektør Karen Nedergaard fra Absalon Hotel Group.

- I denne her tid handler det om at tænke innovativt og komme op med nye idéer og se, hvad vi kan gøre for, at der kommer penge i kassen.

Hotellerne i hovedstadsområdet bløder efter en turistfattig sommer. I juli måned har de haft 68,4 procent færre bookede værelser end sidste år. At byde de boligløse studerende indenfor er en måde at skabe noget omsætning, siger Karen Nedergaard.

- Det handler om overlevelse, jeg tror ikke det bliver en god forretning. Men vi vil gerne hjælpe de her unge, der står uden et sted at bo, og samtidig kan de hjælpe os til at få noget liv i huset, siger hun.

5.000 kroner inkl. cykel og wifi

I hvert fald den næste måned vil Frederik Thorsen have hotellet som sin studiebolig. Han har fået læreplads i København og slipper på denne måde for togturen fra Næstved, hvor han boede før.

- Jeg er skrevet op til et kollegie, så det er meget fedt, jeg lige kan bo her, indtil jeg kan flytte ind der.

Frederik Thorsen betaler 5.000 kroner om måneden for at bo på hotellet, og så får han rengøring én gang om ugen og en cykel og wifi stillet til rådighed. Det er han godt tilfreds med.

- Det er bare fedt for sådan en ung dreng som mig at bo i København og være tæt på arbejde, tæt på venner og tæt på alt.

Nød lærer nøgen kvinde at spinde

Det er en god idé, mener Kirsten Munch Andersen, der er politisk direktør hos Horesta, brancheorganisationen for hoteller og restauranter.

- Nød lærer nøgen kvinde at spinde. Virksomhederne har grebet ud efter de forretningsmuligheder, der er og tænkt kreativt. Og det er rigtig positivt. Men det redder ikke branchen.

En langsigtet løsning er det altså næppe, og det er heller ikke alle hoteller, det ville være en god forretningsmodel for, mener Horesta.

- Vi har ingen interesse i at omlægge vores hoteller til at være boliger. Mange af hotellerne ligger på fantastiske beliggenheder eller utroligt centralt.

- Den pris, en studerende betaler for at bo i en bolig, er ikke nok til at gøre det til en forretning, siger Kirsten Munch Andersen.

På hotellet Absalon mener hoteldirektøren heller ikke, at løsningen ville være god for alle. Men det er oplagt for dem, fordi de har en separat bygning, hvor de studerende kan bo.

- Det kan fungere, fordi vi har studerende i den ene ende af huset, og i den anden ende kører vi fire-stjernet, så jeg tror, det bliver rigtig godt, siger Karen Nedergaard.

Frederik Thorsen glæder sig også over muligheden og har allerede en idé til, hvad tiden på hotellet skal bruges til.

- Jeg skal i hvert fald have læst nogle bøger og hygget mig lidt.

Facebook
Twitter