Frederik og Mary mindes frieri på tur til Rom: 'Et fantastisk øjeblik i vores liv'

Kronprinsparret er tilbage i den italienske hovedstad, hvor kronprins Frederik friede for 15 år siden.

De nåede at vandre en del rundt i den italienske hovedstad, før Frederik fandt det helt rigtige sted. Mørket var ved at sænke sig, da han pludselig fik øje på en gammel kirke, og det blev foran den, at han faldt på knæ.

Mary sagde, som alle ved, ja, og det er derfor en glad kronprinsesse, der i dag er landet i den italienske hovedstad Rom med kronprinsen for at fremme erhvervssamarbejdet med Italien.

- Det er en by, som er fyldt med nogle fantastiske minder, og det er altid mere stærkt, når man står i byen. Men vi har mange flere minder at skabe sammen her i byen, siger kronprinsesse Mary.

Og for kronprins Frederik har Rom også en helt speciel betydning.

- For os er det vores moment. For 15 år siden var et fantastisk øjeblik i vores tilværelse, i vores liv. Rom er særlig. De store momenter er mellem os, hvor vi end befinder os på kloden. Så Rom er bestemt ikke underkendt, det er et dejligt sted - det var her, jeg fik et "ja", siger kronprinsen.

Ikke bare på romantisk ferie

Men kronprinsparret er ikke bare kommet til Rom for at udveksle gamle romantiske ferieminder. Formålet med turen er nemlig et dansk erhvervsfremstød, som Frederik og Mary skal stå i spidsen for. Sammen med udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er de i Rom for at øge dansk eksport til Italien.

Derudover er 36 danske virksomheder taget med, og de næste par dage skal de promovere danske produkter og tjenester inden for både sundhed, fødevareproduktion og energi- og vandløsninger.

Og kronprinsesse Mary håber, at det kan styrke samarbejdet mellem Danmark og Italien.

- Først og fremmest har vi allerede et stærkt samarbejde på mange fronter, og så er der store muligheder for at udvide det samarbejde og skabe nye partnerskaber, siger kronprinsessen.

De næste par dage byder på et tætpakket program for kronprinsesse Mary og kronprins Frederik - blandt andet audiens hos paven i Vatikanet.