Frederik og Mary tog imod Macron: Ærede danske soldater

Frankrigs præsident lagde en krans ved Kastellet som det første under statsbesøg.

VIDEO Den franske præsident viste sin respekt over for faldne danske soldater.

Først kranselæggelse på Kastellet. Så hilse på dronningen På Amalienborg.

I den rækkefølge blev den franske præsident Emmanuel Macrons statsbesøg i Danmark indledt.

Præsidenten og hustruen, Brigitte Macron, landede kort før klokken 11.00 i Københavns Lufthavn, hvorefter præsidentparret blev kørt til Kastellet for at ære faldne soldater ved monumentet for Danmarks Internationale Indsats siden 1948.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tog imod parret og efterfølgende blev de kørt til Amalienborg eskorteret af Gardehusarregimentets hesteskadron.

Dronningen tager imod på slottet sammen med prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte.

Scroll ned for at se, hvordan det så ud, da Emmanuel Macron hilste på dronning Margrethe.

Gallafest og debat med Løkke

I aften er dronningen vært for et gallataffel til ære for Macron-parret på Christiansborg Slot, men inden da skal præsidentfruen til arbejdsfrokost om ligestilling med kronprinsesse Mary.

  • Den franske præsident Emmanuel Macron, hans hustru Brigitte Macron og kronprinsparret Frederik og Mary lagde en krans ved mindesmærket for Danmarks faldne soldater på internationale missioner på Kastellet i København. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Kronprins Frederik og den franske præsident Emmanuel Macron på Kastellet. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • I dag og i morgen er den franske præsident på statsbesøg i Danmark. Det er dronningen, der har inviteret (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Efter opholdet på Kastellet kørte de to par videre til Amalienborg for at hilse på dronningen. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Prins Joachim og prinsesse Marie ankom til Amalienborg, mens kronprinsparret var på Kastellet. (Foto: © Martin sylvest, Scanpix)
  • Også prinsesse Benedikte skal hilse på Macron-parret. (Foto: © Tariq Mikkel Khan, Scanpix)
1 / 6

Præsidentfruen Brigitte Macron skal i dagens løb besøge Designskolen på Holmen sammen med kronprinsesse Mary, mens præsident Macron skal holde pressemøde med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), tale med Folketingets formand, Pia Kjærsgaard og folketingets partiformænd og holde en debat om Europas fremtid sammen med Lars Løkke Rasmussen og danske studerende på Den Sorte Diamant i København.

Du kan se debatten live her på dr.dk og på DR2. Vi sender live fra klokken 14.15.

I morgen venter der også et langt program med blandt andet besøg hos Dansk Industri og på Glyptoteket.

Statsbesøget bliver rundet af i morgen eftermiddag med et såkaldt returarrangement, som præsidentparret er værter for, i Skuespilhuset.

Ikke siden 1982 har der været statsbesøg fra Frankrig i Danmark. Dengang besøgte præsident François Mitterrand Danmark.

Monumentet for faldne Danske soldater på Kastellet fik sidst særlig bevågenhed, da danskernes blomster til afdøde prins Henrik blev lagt der. (arkivfoto) (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

DERFOR BESØGER MACRON DANMARK

  • Præsident Macron har siden han blev præsident i maj 2017 haft travlt med at rejse rundt i Europa og resten af verden for at møde sine kollegaer.

  • Ifølge DR's internationale korrespondent Stéphanie Surrugue er Macron i gang med en europaturné, hvor han prøver at få oprettet stærke, personlige relationer til de forskellige statsledere.

  • - Der har ikke været en fransk præsident på besøg i Danmark i 36 år, og når man taler med Elyséepalæet (det franske præsidentembede, red.) indrømmer de selv, at der ikke har været nok fokus på at dyrke det gode diplomatiske samarbejde med blandt andet Danmark - man troede groft sagt, at det bare kørte, siger Stéphanie Surrugue.